14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePistolarul și bătăușul, pedepse cu suspendare

Pistolarul și bătăușul, pedepse cu suspendare

http://www.youtube.com/watch?v=ZMXzVmtJZpE

Doi tineri, unul din Filiași și altul din Craiova, au fost condamnați definitiv la pedepse cu suspendare pentru un scandal produs în noiembrie 2012, într-un bar din Filiași. Cel care a pocnit un bărbat a primit un an de închisoare, iar cel care l-a împușcat pe agresor s-a ales cu opt luni de închisoare cu suspendare.

În noaptea de 24 spre 25 noiembrie 2012, chiar în timp ce polițiștii doljeni făceau o razie de amploare pentru prevenirea faptelor comise cu violenţă, într-un bar din Filiași, un tânăr care a provocat un scandal a fost împușcat de un altul. După scandal, oamenii legii au stabilit că, în timp ce se afla într-un local din Filiaşi, Cosmin Tudorică, de 28 de ani, din localitate, deranjat de faptul că un bărbat de la masa vecină, Marin Popa, de 47 de ani, din comuna Vişina Nouă, judeţul Olt, vorbea foarte tare și înjura, s-a ridicat, s-a dus la el şi i-a tras un pumn în figură.
În acel moment, Cătălin Pârvulescu, de 26 de ani, din Craiova, care stătea la aceeaşi masă cu bărbatul de 47 de ani, a scos un pistol cu bile şi l-a împuşcat în abdomen pe Tudorică. Acesta din urmă a fost rănit și transportat la Spitalul de Urgență Craiova, unde medicii au stabilit că a suferit o plagă abdominală prin împușcare. Altercația, dar și momentul în care tânărul de 28 de ani este împușcat au fost surprinse de camerele video montate în bar, care la acel moment era plin de clienți.
După ce l-a împușcat pe Tudorică, Pârvulescu a plecat cu mașina către Craiova, însă la aproximativ 15 minute după incident s-a prezentat la sediul Poliţiei din Filiaşi, unde a predat arma, pe care o deţinea legal.
După ce a fost audiat, Cătălin Pârvulescu a fost reţinut de polițiști, fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de vătămare corporală, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice şi uz ilegal de armă neletală. O zi mai târziu, Cosmin Tudorică a fost externat şi a fost reţinut de poliţişti, fiind acuzat, la rândul său, de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii publice şi lovire.

Pedepse cu suspendare pentru cei doi inculpați

În decembrie 2012, oamenii legii au încheiat cercetările și i-au trimis în judecată pe cei doi tineri, Tudorică având atât rolul de inculpat, cât și de parte vătămată. Parte vătămată în dosar s-a constituit și Marin Popa, bărbatul care fusese lovit de Tudorică. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Filiași, instanță care s-a pronunțat în octombrie, anul trecut.
Pârvulescu a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare pentru cele trei infracțiuni comise, iar judecătorii din Filiași au consemnat că inculpatul a stat în arest de pe 25 noiembrie până pe 20 decembrie 2012.
În schimb, Tudorică a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru infracțiunile reținute de procurori. În privința daunelor, Tudorică a luat cu o mână și a dat cu două. Astfel, instanța a hotărât ca Cosmin Tudorică să-i achite lui Marin Popa suma de 1.500 de lei drept daune morale, iar Pârvulescu să-i plătească lui Tudorică… 5.000 de lei drept daune morale. Același Cosmin Tudorică a fost obligat să achite Spitalului de Urgenţă Craiova 1.714 de lei, sumă ce reprezintă contravaloarea asistenţei medicale acordate părţii vătămate Popa Marin. Sentința i-a nemulțumit pe cei doi inculpați, așa că au atacat-o cu apel, dosarul fiind trimis pentru judecare la Curtea de Apel Craiova. La sfârșitul lunii trecute, judecătorii craioveni au hotărât să respingă ca nefondate acțiunile celor doi, așa că au rămas cu pedepsele date în octombrie 2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS