9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de romi şi-au pus corturile lângă sediul Guvernului spaniol

Zeci de romi şi-au pus corturile lângă sediul Guvernului spaniol

\n

Săptămâna trecută, în plin centrul Madridului, în cartierul Moncloa şi la numai câteva sute de metri de clădirea Guvernului spaniol şi-a montat tabăra un grup de romi din România.
Autorităţile de la Madrid au spus că nu pot face nimic pentru a-i evacua pentru că tabăra este montată pe un teren privat, iar proprietarul terenului, Universitatea Complutense de Madrid, intenţionează să îi acţioneze în instanţă abia săptămâna viitoare.

De curând, Guvernul Spaniol a dat o lege pentru protejarea persoanelor care ocupă proprietăţi private, astfel încât un proces de acest tip ar dura cel puţin 6 luni, timp în care romii ar putea rămâne acolo, nestingheriţi.

O echipă a Federaţiei Asociaţilor de Români din Europa (FADERE) a fost astăzi la faţa locului şi a stat de vorbă cu majoritatea romilor cantonaţi în această tabără.
„Au spus că nu au nevoie decât de bani. Au recunoscut faptul că majoritatea dintre ei cerşesc şi că s-ar întoarce mâine în România dacă Guvernul Spaniol le-ar da bani. Federaţia a încheiat un acord cu o companie de autocare pentru a-i transporta gratis, însă mă tem că în final nu vor dori să plece”, a declarat Daniel Ţecu, preşedintele FADERE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS