10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCaracal: Fost comandant al pompierilor, doi ani închisoare cu suspendare

Caracal: Fost comandant al pompierilor, doi ani închisoare cu suspendare

Viorel Dumitrescu, fostul comandant al Detaşamentului de Pompieri Caracal, a fost condamnat la doi ani închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, informează adevarul.ro. El a fost trimis în judecată în vara 2011 de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. La acel moment, locotenent-colonelul era acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu.
Mai exact, procurorii DNA au stabilit că, în perioada 1999-2006, fostul comandant al pompierilor caracaleni a ordonat în mod ilegal ca militarii din subordinea sa să efectueze, în timpul programului de lucru, activităţi în folosul mai multor persoane juridice din Caracal. Valoarea lucrărilor prestate de pompieri a fost stabilită la 47.188 lei, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” Olt a fost păgubit, au apreciat anchetatorii, cu suma de 13.744 lei.

În rechizitoriul întocmit de către procurori s-a mai reţinut că, în perioada 2007-2010, Dumitrescu ar fi creat o pagubă de 208.833 lei în dauna subordonaţilor săi,  după ce i-a obligat să cumpere uniforme de serviciu şi să contribuie cu bani la constituirea unor fonduri, care erau la dispoziţia lui. Procurorii au mai stabilit că, în perioada 2007-2010, Viorel Dumitrescu ar fi solicitat mai multor subordonaţi, cu titlu de mită, produse alimentare în valoare de 4.220 lei, pentru a nu le creea dificultăţi în activitatea profesională.

Din august 2011, Dumitrescu a fost revocat din funcţia de comandant al Detaşamentului de Pompieri din Caracal, fiind detaşat la cartierul general al ISU Olt de la Slatina pe o altă funcţie. La începutul lunii mai a acestui an, Tribunalul Militar Bucureşti a pronunţat sentinţa în cazul său. Astfel, magistraţii militari l-au găsit pe inculpat nevinovat faţă de acuzaţiile de abuz în serviciu şi luare de mită, dar l-au condamnat la doi ani închisoare cu suspendare pentru o altă infracţiune din dosar: abuz în serviciu contra intereselor publice.

De menţionat că, prin aceeaşi sentinţă, a fost ridicat sechestrul instituit acum trei ani asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ale inculpatului: un apartament în Caracal şi două autoturisme. Fostul comandant al pompierilor din Caracal a făcut deja apel faţă de verdictul dat de instanţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS