11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBacău: Percheziţii la persoane bănuite de camătă şi şantaj

Bacău: Percheziţii la persoane bănuite de camătă şi şantaj

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Bacău au efectuat patru percheziţii în municipiul Bacău, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de camătă şi şantaj.
În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, mai multe înscrisuri şi alte obiecte, cu valoare probatorie.
Patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 35 şi 52 de ani, membri ai grupării infracţionale, au fost conduşi la sediul I.P.J. Bacău, pentru audieri.
Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011-2014, trei persoane din municipiul Bacău, cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani, ar fi împrumutat de la membrii grupării infracţionale, cu camătă, sume de bani cuprinse între 200 şi 800 de euro.
În acest interval de timp, victimele ar fi fost obligate de cei în cauză, prin violenţă şi ameninţări, să plătească săptămânal dobânzi de 50% din sumele împrumutate.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 70.000 de euro.
Poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, faţă de patru bărbaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă şi şantaj, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS