17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScandal pentru posturile de agenţi de pază din CEO

Scandal pentru posturile de agenţi de pază din CEO

Sute de persoane din toată Oltenia şi în special din judeţele Gorj şi Dolj s-au arătat interesate de posturile de agent de securitate din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Potenţialii candidaţi din afara Complexului Energetic Oltenia sunt cu diplomele în buzunar şi chiar cu experienţă de ani buni la societăţi de pază private sau chiar cu experienţă similară în primării şi alte instituţii publice. Nemulţumirea este foarte mare pentru că posturile sunt oferite numai personalului propriu şi nu tuturor cetăţenilor care ar putea îndeplini imediat condiţiile de angajare, fără să mai fie necesară calificarea. În momentul de faţă, Complexul Energetic Oltenia este nevoit să organizeze cursuri de calificare pentru angajaţii care vor deveni agenţi de securitate, angajaţi ai viitoarei Direcţii de Pază sau serviciu specializat în asigurarea protecţiei şi supravegherii patrimoniului, dar şi în a menţine ordinea şi pentru a stopa din furturile din interiorul unităţii.

Cine nu îşi doreşte un loc de muncă la stat?

Interesaţi de posturile de agenţi de pază sunt cetăţenii din toate judeţele unde Complexul Energetic Oltenia deţine active, cariere sau termocentrale şi unde ar fi necesară asigurarea pazei bunurilor. Este vorba de Gorj, Dolj, Vâlcea şi Mehedinţi. Interesul cel mai mare vine însă din Gorj şi Dolj, dar mai ales din localităţile doljene limitrofe judeţului Gorj, unde un loc de muncă la o unitate cu capital de stat este văzut ca o oportunitate uriaşă pentru a avea un venit sigur, un contract de muncă şi asigurări plătite la bugetul de stat, plus alte drepturi pe care le primesc ceilalţi angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia, cum ar fi primele de sărbători sau zilele libere plătite, atunci când este cazul. „Am văzut că vor să angajeze 600 de agenţi de pază. Eu sunt din Dolj şi nu mi se pare corect să nu poată să se angajeze toată lumea care are calificare. Până la urmă e la stat, că e o fimă deţinută de stat şi nu s-a privatizat. Toată lumea ştie că la stat e siguranţă la locul de muncă şi nu cred că s-a trezit cineva vreodată fără contract de muncă sau fără să i se plătească contribuția la şomaj sau la sănătate, să poată să meargă la spital, dacă are nevoie. Dacă ar da drumul la angajări pentru toată lumea, cred că într-o zi ar ocupa toate cele 600 de locuri de muncă şi nu ar mai sta după fiecare de la ei, dacă vor sau nu vor, că nu le convine salariul sau că le scade faţă de ce aveau. Păi, dacă dai câte 1000 de lei net la 600 de oameni şi ca agenţi de pază, sigur nu ai probleme să găseşti doritori. Mi se pare incorect ca selecţia să îi aibă în vedere doar pe cei din interior. Dintr-unul care a stat la menghină toată viaţa să faci agent de pază nu se compară cu un agent cu zece ani de experienţă, care doar cu asta s-a ocupat. Nu ştiu ce calitate vor avea serviciile lor. Ştim şi noi cum se plăteşte la privat…“, a spus un potenţial candidat pentru postul de agent de securitate în cadrul CEO, nemulţumit că nu i se acordă posibilitatea de a participa la concurs.

Cele mai multe angajări la un agent economic de stat  

Complexul Energetic Oltenia şi-a propus să înfiinţeze un serviciu de pază proprie, după ce a realizat un audit în urma căruia s-a ajuns la concluzia că un serviciu propriu de pază ar rezolva anumite deficienţe. De asemenea, pentru a le oferi obiectul muncii unor angajaţi şi pentru a nu-i concedia, noua unitate de pază din Complexul Energetic Oltenia reprezintă modalitatea prin care vor putea fi salvate 600 de locuri de muncă. Potrivit reprezentanţilor companiei, serviciul de pază ar trebui să funcţioneze de luna viitoare. La locurile de muncă respective nu au însă acces decât salariaţii complexului, care vor fi transferaţi de la alte sectoare de activitate şi recalificaţi. Există în continuare sute de solicitări pentru ca angajările să nu se facă numai cu personal propriu, lărgirea ariei de selecţie însemnând agenţi de securitate mai bine pregătiţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS