19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCodurile de pe Dunăre l-au adus pe Dragnea la Craiova

Codurile de pe Dunăre l-au adus pe Dragnea la Craiova

http://www.youtube.com/watch?v=tQ75F6NxIX0

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, a sosit luni la Craiova pentru a coordona un Centru Regional de Comandă pentru Inundaţii. Acest centru regional vine ca urmare a faptului că, în următoarele zile, se aşteaptă ca Dunărea să aibă un debit de peste 13.500 mc/s, în condiţiile în care debitul normal pentru această lună a anului este puţin peste 7.000 de mc/s.
Dragnea a stat de vorbă, la Prefectura Dolj, cu prefecţii judeţelor dunărene, pentru a discuta stadiul în care se află regiunile care ar putea fi afectate de inundaţii. Autorităţile au semnalat mici probleme, însă au spus că sunt pregătite să intervină, dacă este cazul. Alături de vicepremier au venit şi reprezentanţi ai Hidroelectrica şi ai Apelor Române, care au amintit că trebuie depuse eforturi pentru a nu se ajunge la situaţii precum cele din Bosnia şi Serbia, unde digurile au cedat şi zeci de oameni au murit. Vicepremierul va rămâne la Craiova până miercuri, 21 mai, însă are în program, pentru ziua de marţi, vizite în judeţele Ialomiţa, Teleorman şi Mehedinţi.
Administraţia Bazinală de Apă Jiu a informat luni că debitul Dunării înregistrat la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), în intervalul 18-19 mai, a fost în creştere, până la 12.700 mc/s, peste media multianuală a lunii mai, care este de 7.250 mc/s.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS