10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudeţul Mehedinţi intră azi sub incidenţa Codului Galben de ploi

Judeţul Mehedinţi intră azi sub incidenţa Codului Galben de ploi

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a fost informat de către Administraţia Naţională de Meteorologie şi Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, despre emiterea unor atenţionări şi avertizări hidro-meteorologice periculoase. Potrivit avertizărilor primite, judeţul Mehedinţi se află, începând de astăzi, ora 23.00, şi până în data de 15 mai, ora 18.00, sub atenţionare meteorologică Cod Galben, fenomenele vizate fiind ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică. Totodată, în intervalul  14.05.2014 ora 00:00 – 14.05.2014 ora 09:00 se instituie Cod Galben pe râurile Drincea, Jiu şi afluenţii săi, urmând ca, în perioada 14.05.2014 ora 09:00 – 16.05.2014 ora 18:00, aceste râuri să se afle sub atenţionare hidrologică Cod Portocaliu, fiind  posibile depăşiri ale Cotelor de Atenţie şi ale Cotelor de Inundaţie.      
    
 În scopul evitării producerii unor situaţii de urgenţă, ca urmare a manifestării fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a transmis înştiinţări tuturor comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă (CLSU) din judeţul Mehedinţi, dar şi reprezentanţilor instituţiilor cu rol în gestionarea acestor fenomene periculoase, pentru a lua măsurile ce se impun în astfel de situaţii.

Potrivit unui comunicat al ISU, Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă (CLSU) au obligaţia de a avertiza populaţia aflată în zonele vulnerabile sau expuse riscului la inundaţii, de a analiza situaţiile potenţiale de pericol şi de a institui serviciul de permanenţă la sediul primăriei, de a pregăti şi verifica forţele şi mijloacele pentru intervenţie de la nivelul localităţilor, de a îndepărta materialele ce pot obtura cursurile de apă, de a supraveghea permanent, pe durata avertizării, a podurilor, podeţelor şi altor secţiuni înguste de pe cursurile de apă, în scopul evitării blocării cu plutitori, de a afişa măsurile ce trebuie luate de fiecare cetăţean pentru a-şi apăra viaţa şi bunurile din gospodărie, dar şi de a menţine un contact permanent cu operatorii de distribuţie a energiei electrice.

Totodată, CLSU trebuie să informeze, operativ, dispeceratul I.S.U. „Drobeta” despre apariţia unor evenimente, dar şi despre măsurile luate ca urmare a manifestării acestor coduri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS