14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAr trebui să ne despăgubească primăria pentru gropile din asfalt?

Ar trebui să ne despăgubească primăria pentru gropile din asfalt?

http://www.youtube.com/watch?v=JxXKFpa6wak

Şoferii cu CASCO au încasat despăgubiri pentru pagubele produse de gropi. Ulterior, firmele de asigurări au dat în judecată primăria, iar în unele cazuri au câştigat. Doar 40% din infrastructura rutieră a Craiovei este la standarde acceptabile. Cine şi cum primeşte despăgubiri puteţi afla urmărind emisiunea „Audienţă Generală“ de la alege tv, difuzată pe site-ul www.gds.ro.

Doar 40% din infrastructura rutieră a municipiului Craiova este la standarde acceptabile, consideră consilierul municipal Ionel Pană, invitat în emisiunea „Audienţă Generală“ de la alege tv. „Cam 40% din infrastructură este corespunzătoare şi se ridică la anumite standarde. Ani de zile, lucrările în Craiova s-au făcut de mântuială. Din cauza lucrărilor proaste, dar şi a materialului care a fost pus la primele două bulevarde date în funcţiune (Nicolae Romanescu şi Râului), acestea sunt mai proaste decât unele străzi din cartiere. Şi aceasta, în ciuda faptului că nu au nici 15 ani de când au fost finalizate“, a spus Pană, în contextul discuţiei despre procesele intentate municipalităţii de firmele de asigurări, pentru gropile din astfalt. În opinia consilierului, Craiova ar trebui să beneficieze de un program pe termen lung privind reabilitarea străzilor, acesta să fie afişat, iar cetăţenii să ştie cu precizie când li se va repara sau moderniza strada. În prezent, există cartiere în care străzile se repară electoral: fiecare primar acordă prioritate cartierului în care a primit mai multe voturi, a spus Ionel Pană.
Care este riscul craiovenilor

Poliţa CASCO acoperă avariile cauzate de gropile din asfalt sau lucrările nesemnalizate, a subliniat Lucian Iovan, director Omniasig Dolj. „În cazul în care avem de-a face cu o groapă în carosabil, inspectorul constatator, după ce efectuează constatarea tehnică a autovehiculului, merge la locul accidentului şi realizează nişte fotografii elocvente din care să poată rezulta clar amplasamentul gropii şi adresa. După aceea, noi procedăm la plata despăgubirii cuvenite asiguratului nostru, ulterior urmând să ne îndreptăm împotriva administraţiei locale. Ne întoarcem împotriva administratorului drumului, fie că este Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), fie că este un consiliu local şi solicităm plata amiabilă a despăgubirii. Până acum nu s-a întâmplat să se plătească amiabil, primăriile nici nu cred că au prevăzute în buget sume pentru astfel de proceduri. Tot timpul ne-am adresat instanţelor de judecată pentru soluţionarea acestor litigii“, a precizat Lucian Iovan.
Cum se poate proba că o avarie a fost provocată de gropile din oraş? „Asiguratul meu primeşte despăgubirea indiferent de unde se află groapa, pe un drum european sau în Craiova. El nu are nici un interes să denatureze adevărul, pentru că noi oricum facem poze la locul accidentului. Pe lângă acest aspect, la locul evenimentului tot timpul rămân urme“, a mai spus Iovan. Evident, despăgubirile se plătesc doar în cazul unor daune evidente. Riscul pentru gropile care macină în timp autoturismele sunt asumate de craioveni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS