13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Mihnea Costoiu, candidat oficial la Senat

Ministrul Mihnea Costoiu, candidat oficial la Senat

Comitetul Executiv al Partidului Social-Democrat (PSD) Gorj a decis astăzi să-l desemneze drept candidat oficial al partidului la alegerile parţiale din 25 mai de la Colegiul uninominal numărul 2 de Senat pe Mihnea Costoiu, ministru delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică. Social-democraţii gorjeni au aşteptat mai bine de o lună până când să ia o decizie oficială în ceea ce priveşte persoana pe care o vor arunca în luptă pentru fotoliul de senator de Gorj, iar propunerea Organizaţiei Judeţene urmează să fie validată de organizaţia centrală a PSD. Pentru nominalizarea lui Mihnea Costoiu a fost cerut şi acceptul premierului Victor Ponta.

În cursa pentru un loc în Senatul României au mai intrat doi primari gorjeni: edilul din Târgu-Cărbuneşti, membru al Partidului Naţional Liberal (PNL) şi primarul din Roşia de Amaradia, al doilea om în Partidul Democrat Liberal (PDL) Gorj, după preşedintele Dan Vâlceanu.

Şanse de câştig

Pesediştii gorjeni au aşteptat îndelung să găsească un candidat potrivit pentru că nu îşi permit să piardă alegerile, întrucât nu mai au nici un senator în Gorj. Prin plecarea fostului vicepreşedinte al PSD Gorj la Curtea Constituţională, scaunul de senator a rămas vacant. Social-democraţii gorjeni nu au vrut un candidat din afara judeţului, dar nu au mers nici pe mâna unui membru al organizaţiei judeţene. Astfel s-a găsit soluţia de compromis cu ministrul Mihnea Costoiu, născut în Târgu Jiu şi care a acceptat să candideze la Senat pentru PSD Gorj.

Lupta se anunţa strânsă dacă PDL şi PNL ar fi avut un candidat comun, mai ales că au în Colegiul uninominal numărul 2 mulţi primari, inclusiv de oraş. Astfel, şansele PSD de a obţine un mandat de senator au crescut.

De numele lui Mihnea Costoiu se leagă câteva afaceri dubioase la firmele Tamsa Jilţ şi Citex, pe vremea când acesta a locuit la Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS