9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUcraina suspendă exporturile de arme și echipamente militare către Rusia

Ucraina suspendă exporturile de arme și echipamente militare către Rusia

Ucraina intenționează să-și suspende cooperarea militară cu Rusia, căutând în prezent noi piețe de export pentru producția complexului său militaro-industrial, a declarat vineri vicepremierul ucrainean Vitali Iarema, citat de agenția de presă Interfax-Ukraina, potrivit Agerpres.
„Este o nebunie curată să fabrici produse pentru Federația Rusă, care apoi să fie îndreptate împotriva noastră”, a afirmat oficialul ucrainean, sugerând că premierul Arseni Iațeniuk ar fi luat deja o decizie cu privire la suspendarea cooperării militare cu Rusia.
Ucraina, în mod tradițional, cooperează foarte activ cu Rusia în domeniul industriei militare și în sectorul construcției de rachete, a amintit el.
Pe teritoriul ucrainean activează multe întreprinderi care fabrică arme și echipamente militare ce sunt exportate în Rusia. În același timp, o întrerupere bruscă a acestei cooperări va duce la pierderi grave pentru economia ucraineană, a recunoscut vicepremierul, indicând că întreruperea colaborării cu Rusia în domeniul militar se va face treptat.
În acest sens, el a indicat că astăzi guvernul caută activ piețe de desfacere pentru producția industriei militare ucrainene. În special, guvernul de la Kiev intenționează să redirecționeze exporturile către piețele estice.
Pentru moment, autoritățile ucrainene au decis să suspende furnizarea de arme și echipamente militare către Federația Rusă, a declarat vicepremierul Vitali Iarema, citat de filiala din Ucraina a agenției ruse de presă RIA Novosti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS