10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu: Ordonanţa privind acciza este o crimă împotriva economiei

Băsescu: Ordonanţa privind acciza este o crimă împotriva economiei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în urmă cu câteva minute, la Palatul Cotroceni, că „ordonanţa privind acciza este o crimă împotriva economiei” şi a spus că va trimite o scrisoare Parlamentului cu motivele pentru care ordonanţa trebuie respinsă, potrivit Mediafax.
„Ştiu că acciza este dorită de cei de la Antena 3, dar este o crimă împotriva economiei. Din păcate, nici încasările nu sunt conform aşteptărilor. În februarie este un minus de 1 miliard, iar în martie un minus de 950 de milioane. Ne pregătim pentru un eşec major în privinţa execuţiei bugetare.
Există o nouă şansă să punem sub semnul întrebării aplicarea accizei, pentru că Ordonanţa de Urgenţă nu a fost adoptată şi a fost retrimisă la Comisia de Buget Finanţe.
Am o scrisoare cu argumentele de ce trebuie respinsă ordonanţa de urgenţă de către parlament.
Afirm cu responsabilitatea unui preşedinte: Politica fiscal bugetară generată de Guvernul Ponta şi acceptată de FMI este greşită şi trebuie imediat ajustată.
S-au introdus 35 de taxe noi, s-a introdus, separat, taxa pe infrastructuri şi, de astăzi, taxa pe combustibili. Este o povara enorma pentru economie”, a declarat preşedintele Băsescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS