9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, rămâne în libertate

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, rămâne în libertate

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis astăzi definitiv ca preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, urmărit penal pentru abuz în serviciu, să fie cercetat în continuare în libertate, sub control judiciar, informează Mediafax.ro. Magistraţii CAB au hotărât, de asemenea, ca directorul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, să fie eliberat.
 
În cazul lui Constantinescu, instanţa a respins contestaţia procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), prin care s-a cerut înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă. Pe de altă parte, CAB a admis contestaţia faţă de arestare formulată de directorului RAJDP Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, astfel că şi acesta va fi cercetat în libertate, însă, spre deosebire de Constantinescu, fără control judiciar.

Constantinescu este acuzat că ar fi împiedicat controale ale Curţii de Conturi la RAJDP Constanţa şi ar fi creat astfel un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul că nu a emis, respectiv prelungit certificate de urbanism şi autorizaţii de construire a unor centrale şi generatoare eoliene, solicitate de două firme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS