14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul pentru românii de pretutindeni, vizită oficială în Republica Moldova

Ministrul pentru românii de pretutindeni, vizită oficială în Republica Moldova

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, a efectuat astăzi o vizită în Republica Moldova, în cadrul căreia a avut întrevederi cu Monica Babuc, ministrul Culturii, Maia Sandu, ministrul Educaţiei, Vladimir Grosu, viceministrul Justiţiei şi a fost primit de Înalt Prea Sfinţitul Petru, Mitropolit al Basarabiei. Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Externe, programul vizitei a cuprins şi depunerea unei coroane la Monumentul victimelor deportărilor regimului comunist, o donaţie pentru penitenciarul de minori Goian, dar şi o întâlnire cu jurnalişti şi reprezentanţi ai societăţii civile din Republica Moldova.

În întrevederile cu interlocutorii săi, ministrul delegat Bogdan Stanoevici a subliniat că Republica Moldova reprezintă o prioritate pentru politica externă a României şi a asigurat de continuarea sprijinului pentru proiectele culturale derulate în Republica Moldova. De asemenea, a subliniat că programul burselor pentru tinerii de peste Prut va continua, acestea reprezentând un instrument de modernizare a Republicii Moldova, de racordare a elitelor la spaţiul european.

Vizita demnitarului român s-a încheiat cu participarea la momentele culturale organizate de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” cu prilejul aniversării a 96 de ani de la unirea Basarabiei cu România – concertul simfonic la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” şi spectacolul lui Dan Puric de la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS