11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă pieţe din Craiova trec în administrarea Consiliului Local

Două pieţe din Craiova trec în administrarea Consiliului Local

SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL renunţă la două puncte de lucru, Piaţa 1 Mai şi Piaţa Orizont, dar şi la aleile carosabile din toate pieţele craiovene, din motive financiare. Acestea urmează să fie trecute în proprietatea publică şi privată a municipiului Craiova şi în administrarea consiliului local. Decizia de preluare va fi luată în şedinţa consiliului local de joi.

Două pieţe din Craiova şi aleile carosabile din toate pieţele din Bănie sunt preconizate să treacă de la SC Pieţe şi Târguri SRL în administrarea Consiliului Local Craiova. În proiectul de hotărâre care urmează să fie votat în şedinţa de joi, SC Pieţe şi Târguri SRL argumentează cu faptul că nu mai există posibilităţi financiare de a întreţine bunurile din cele două pieţe şi aleile carosabile.
„Două dintre pieţe, şi anume Piaţa 1 Mai şi Piaţa Orizont, s-au depopulat de-a lungul timpului din ce în ce mai mult. Ca urmare a scăderii încasărilor, în aceste pieţe nu au mai fost făcute investiţii, astfel că în momentul de faţă nu corespund standardelor Uniunii Europene din punct de vedere sanitar-veterinar şi de sănătate publică. Justificarea renunţării la cele două puncte de lucru mai are în vedere faptul că, pentru aducerea acestora la un standard normal de desfăşurare a activităţii, necesarul de fonduri nu poate fi acoperit. Deşi societatea are un trend crescător şi deţine fonduri, nu le poate repartiza pentru aceste puncte de lucru deoarece trebuie să achite şi sume reprezentând drepturi câştigate de angajaţii societăţii printr-o hotărâre judecatorească definitivă şi irevocabilă“, se arată în proiectul de hotărâre.

Parcarea Craioviţa Big este şi ea în cărţi

Acelaşi motiv financiar a fost evocat şi în cazul aleilor carosabile din pieţele craiovene, „întrucât aceste alei carosabile sunt utilizate atât de SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, cât şi de agenţii economici ce îşi desfăşoară activitatea pe teren privat, iar singurul acces al acestora în spaţiile comerciale este din aleile carosabile. Mai mult, acestea nu au mai fost reabilitate, iar societatea nu dispune de fonduri pentru a executa asemenea lucrări“, mai este specificat în proiectul de hotărâre. Aleile carosabile la care se face referire sunt cele din Piaţa Centrală, Piaţa Chiriac, Piaţa din Brazdă şi Piaţa Valea Roşie. Mai mult, în tabelul bunurilor din Pieţele 1 Mai şi Orizont care ar urma să fie preluate este înscrisă şi parcarea Pieţei Craioviţa Big.
Acum câteva săptămâni, printr-o sesizare venită pe adresa [email protected], un craiovean ne-a reclamat starea jalnică a aleilor din Piaţa Valea Roşie. Tot atunci, conducerea SC Pieţe şi Târguri SRL a afirmat, pentru GdS, că „unitatea noastră preconizează să efectueze o serie de reparaţii ale aleilor din piaţa din Valea Roşie în sezonul cald al acestui an, atunci când vremea va permite astfel de lucrări“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS