9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru următoarele săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni în Oltenia şi la munte

Pentru Oltenia, în intervalul 24 martie – 6 aprilie, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o estimare a prognozei meteo. Intervalul de prognoză va debuta cu temperaturi mult mai ridicate decât cele specifice datei calendaristice, cu o medie de 20 de grade pentru ziua de 24 martie. Apoi, răcirea vremii va determina înregistrarea unui regim termic apropiat de valorile multianuale la sfârşit de martie şi început de aprilie, cu un ecart mediu diurn de 13 la 16 grade, cu uşoare oscilaţii de la o zi la alta.

Şi valorile nocturne vor scădea uşor începând din 26 martie, dar se vor menţine în jurul celor climatologic normale, media minimelor urmând afi de 2 la 5 grade, posibil uşor mai mici în perioada 30 martie – 1 aprilie.

Ploi mai frecvente şi posibil mai însemnate cantitativ se vor semnala în 24 şi 28 martie, iar pentru celelalte zile ale celor două săptămâni de prognoză sunt de aşteptat ploi pe spaţii mai restrânse, în general slabe.

La munte, în aceeaşi perioadă, după valorile ridicate înregistrate în data de 24 martie, vremea se va răci, astfel că regimul temperaturii va deveni apropiat de ce l climatologic normal. Sunt estimate în medie temperaturi maxime de 2 la 6 grade şi minime nocturne sub pragul de îngheţ. Precipitaţiile vor fi mai frecvente şi mai însemnate cantitativ în perioada 24 – 25 martie, dar şi  în jurul datei de 28 martie. În special la altitudini mari, mai sunt posibile şi lapoviţe sau ninsori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS