14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasadorul Mexicului a rămas impresionat de operele brâncuşiene

Ambasadorul Mexicului a rămas impresionat de operele brâncuşiene

\n

Ambasadorul Mexicului în România, Agustin Gutierrez Canet, s-a declarat impresionat de operele brâncuşiene de la Târgu Jiu. Oficialul mexican a vizitat Gorjul timp de două zile, fiind invitat să participe la vernisajul unei expoziţii de obiecte tradiţionale populare din Mexic. Agustin Gutierrez Canet a participat marţi la vernisajul expoziţiei din cadrul Muzeului Judeţean, iar ieri a vizitat operele din Parcul Central din Târgu Jiu.
„Sunt ambasadorul Mexicului de doar cinci luni şi sunt foarte fericit să vin la Târgu Jiu să promovez cultura mexicană şi să învăţ despre celebrele lucrări ale lui Brâncuşi, care sunt universal recunoscute, chiar şi în Mexic. Avem cunoştinţe despre cultura românească din multe domenii, de exemplu Eugen Ionescu (…), în muzică George Enescu este foarte cunoscut, în sport Nadia Comăneci este celebră. Avem impresii bune despre cultura românească şi consider cultura ca fiind cea mai bună limbă pentru a ne înţelege unii pe alţii“, a declarat Agustin Gutierrez Canet. La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat ieri că judeţul se va înfrăţi în perioada următoare cu o regiune din Mexic, hotărârea fiind luată după vizita ambasadorului Canet.
„Vizita a deschis această relaţie oportună de colaborare între regiunea noastră şi regiuni din Mexic. Această vizită a scos în evidenţă o serie de elemente comune în tradiţiile noastre, atât în port, cât şi în meşteşuguri şi, nu în ultimul rând, în arta muzicală. Excelenţa Sa a rămas impresionat de vizita la Tismana, i-a plăcut extraordinar de mult zona noastră şi ne-a asigurat că va fi realizată o înfrăţire între judeţul Gorj şi o regiune din Mexic care va fi stabilită ulterior“, a spus Ion Călinoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS