10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSediul Ştiinţei lui Mititelu va fi scos la vânzare

Sediul Ştiinţei lui Mititelu va fi scos la vânzare

Sediul clubului de fotbal Universitatea Craiova va fi scos la vânzare în următoarea perioadă în contul unei datorii pe care Adrian Mititelu a acumulat-o la CEC Bank. Este vorba de o sumă de patru milioane de lei dintr-un credit contractat de Mititelu în 2009.

Adrian Mititelu este la un pas să rămână fără clădirea cunoscută drept fostul Hotel New York de pe strada Sfântul Dumitru 1, acolo unde are sediul şi Fotbal Club U Craiova. Din lipsă de lichidităţi, Adrian Mititelu s-a împrumutat în 2009 la CEC Bank, dar nu a mai putut rambursa creditul. Pentru a obţine banii de la bancă, proprietarul clubului de fotbal a girat cu trei imobile: clădirea în care funcţionează clubul şi două imobile de pe strada Mihail Kogălniceanu. Văzând că nu-şi primeşte banii, CEC Bank şi-a angajat un executor judecătoresc, BEJ Moraru Claudiu Ionuţ, nimeni altul decât cel pe care l-a angajat şi Primăria Craiova pentru a evacua Fotbal Club U Craiova de pe stadionul „Ion Oblemenco“. Executorul judecătoresc a obţinut în iunie anul trecut o sentinţă favorabilă din partea Judecătoriei Craiova. BEJ Moraru a solicitat încuviinţarea executării silite a titlului executoriu pe baza dosarului de credit din 2009.  „Admite cererea. Încuviinţează executarea silită a titlului executoriu, reprezentat de contractul de credit   nr. RQ09032887311198/ 06.03.2009, încheiat de CEC Bank – Agenţia Dolj – Sucursala Craiova, completat cu actele adiţionale nr.b/31.08.2011 şi actul adiţional nr.c/29.06.2012, contractul de garanţie reală imobilară nr. 3888/06.03.2009 încheiat de CEC Bank – Sucursala Craiova şi a Biletului la ordin seria CEC E3AB Nr.000573 emis la data de 31.08.2011, cu scadenţă la data de 31.05.2013, pentru suma totală de 981.795, 49 lei, privind pe creditorul CEC Bank SA – Sucursala Craiova şi debitorii Marin Emanuel Elian şi Mititelu Adrian Marin. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită a obligaţiei cuprinse în titlul executoriu. Fără nici o cale de atac. Dată în Camera de Consiliu din 14.06.2013. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 14.06.2013“, se arată în decizia Judecătoriei Craiova.

Mititelu: Puteţi să-mi luaţi tot, nu vând clubul

Adriana Budără, executorul din cadrul BEJ Moraru Claudiu, a precizat pentru GdS că anunţul de vânzare la licitaţie a bunurilor va fi publicat luna viitoare. „A durat atât de mult din momentul sentinţei şi până la vânzare, deoarece au venit foarte greu hârtiile de la instanţă. Mai întâi ne vom consulta cu Ministerul Finanţelor, cu Primăria Craiova şi cu procurorii DIICOT pentru a vedea dacă aceste imobile nu fac obiectul sechestrului şi în alte dosare. După ce vom clarifica acest aspect, vom publica anunţul de vânzare luna viitoare. În situaţia în care bunurile se vând la o sumă mai mare decât datoria către CEC Bank, diferenţa va fi împărţită celorlalte instituţii ale statului care trebuie şi ele să se îndestuleze în contul celorlalte posibile datorii pe care le au de recuperat de la Adrian Mititelu“, a spus Budără.
Adrian Mititelu părea resemnat ieri când a auzit ce-i pregăteşte executorul judecătoresc şi a dat vina pe fosta conducere a FRF şi pe primarul Craiovei pentru această situaţie. „Mesajul meu este următorul. Pot să-mi ia tot, dar clubul nu îl vând. Este o procedură de executare silită în derulare, care trebuie să treacă mai întâi de etapa de evaluare a bunurilor. Asta înseamnă că mai durează două-trei săptămâni. Sediul clubului valorează milioane de euro. Eu aş putea plăti această sumă înainte de scoaterea la vânzare. Sunt în negocieri cu trei cumpărători care doresc o parte din terenul pe care îl deţin, dar sunt ţinut în loc de refuzul primăriei de a acorda autorizaţie de construire. Am ajuns în această situaţie din cauza fostei conduceri a FRF şi a primarului Craiovei. Toţi banii pe care i-am împrumutat de la bancă i-am băgat în echipa de fotbal. Toţi“, a declarat Adrian Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS