9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStradă înnămolită din cauza canalizării

Stradă înnămolită din cauza canalizării

http://www.youtube.com/watch?v=GHbO53tdM_o

Sunt craioveni doar cu numele, sau mai bine zis în buletin şi la plata impozitelor. Stau la marginea Craiovei, dar e ca şi cum ar sta tot la ţară, pentru că nu beneficiază de prea multe utilităţi care să amintească de civilizaţie. Sunt localnicii din cartierul Marin Sorescu, strada Grădinari (Şimnicul de Jos), care anul trecut s-au bucurat că vor avea şi ei, în sfârşit, canalizare. Numai că, la aproape un an de la începerea lucrărilor, cei care locuiesc pe strada Grădinari nu au nici canalizare, iar drumul a rămas plin de hârtoape. Atunci când plouă, strada se transformă într-o mocirlă.
Localnicii se plâng că a trecut aproape un an şi nu sunt racordaţi la canalizare, nici nu le-a fost refăcută strada, în urma lucrărilor de canalizare. „Anul trecut s-au efectuat lucrări de canalizare şi ne-am ales cu strada stricată. De prin mai 2013 s-a lucrat la canalizare şi după lucrări strada a fost lăsată aşa. Mai rău este când plouă sau când se topeşte zăpada. Trăim totuşi în Craiova. Se vede ce este în jur, sunt copii care trebuie să meargă la şcoală“, spune Mircea Viscencu, locuitor pe strada Grădinari.

Nici canalizare, nici stradă

Oamenii sunt revoltaţi, s-au săturat de promisiuni. „Ne-au minţit că se face, să-i alegem pe Solomon, pe Vasilescu. Primul nici nu ştia unde este Şimnicul de Jos, iar primăriţa ne-a promis că din martie ne asfaltează strada. Să vedem dacă se ţine de cuvânt. Mergem prin nămoale, prin bălţi. S-a stricat mai rău după ce au băgat canalizarea. Au pus nişte nisip, dar îl ia apa şi rămâne nămolul. Nici canalizare, nici stradă“, se plânge Aurica Ghiţă, localnică.
Nu au avut niciodată asfalt şi nici măcar piatră cubică, dar localnicii susţin că nu au avut, până acum, nici probleme cu strada. „Au dreptate vecinele mele. Mergem prin nămol, prin bălţi. Mai trec şi tractoarele de la staţiune. Mergem la magazin, la autobuz, prin nămoale. Copiii sunt duşi în braţe la grădiniţă sau la şcoală“, spune Maria Socol.

Strada nu a arătat bine niciodată

În Şimnicul de Jos, refacerea cu întârziere a străzilor după introducerea canalizării pare să fie o meteahnă a constructorului, SC Mitliv, şi subcontractorului, SC Savlex, care au procedat în acelaşi mod cu străzile Cocorului şi Fermei. De această dată, constructorul spune că nu are nici o vină şi că, în plus, lucrările încă nu s-au finalizat pe strada Grădinari. „Strada aceasta nu a arătat bine niciodată. Nu au avut nici piatră cubică, nici rigole. Strada este în pantă şi, când plouă, apa antrenează pietrişul, nisipul, şi rămân gropile. În plus, pe această stradă nu prea existau rigole şi puţinii proprietari care aveau, când am lucrat noi aici, ne-au cerut să le acoperim. Spuneau că unii dintre vecinii lor îşi golesc haznalele în stradă şi miroase urât. Aici lucrarea nu s-a finalizat, acest lucru se va întâmpla în noiembrie 2014, când se va face recepţia împreună cu Compania de Apă. Aici se vor termina problemele când vor avea asfalt. Am înţeles că mai trec şi tractoarele de pe câmp pe aici. Este normal ca noi să refacem strada până în noiembrie“, explică Marius Sorescu, reprezentant SC Mitliv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS