9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcesul de contopire a pedepselor lui Adrian Năstase, amânat

Procesul de contopire a pedepselor lui Adrian Năstase, amânat

Tribunalul Bucureşti a amânat azi, pentru 31 martie, judecarea cererii lui Adrian Năstase de contopire a pedepselor din cele două condamnări definitive din dosarele „Trofeul calităţii” şi „Zambaccian”, întrucât instanţa supremă nu a redactat motivarea deciziei din dosarul „Zambaccian”, informează capital.ro.

Adrian Năstase a cerut instanţei să se pronunţe doar pe baza minutei dosarului „Zambaccian”, fără a mai aştepta motivarea deciziei dispuse de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. „Solicitarea mea, ţinând seama că termenul prevăzut de Codul de procedură penală de 30 de zile (pentru redactarea motivării, n.r.) a fost depăşit, pentru a nu-mi fi aduse prejudicii, vă solicit să vă pronunţaţi doar pe minută, nu pe motivare. Bănuiesc că nimeni nu-i poate pedepsi pe judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, a spus Adrian Năstase, în faţa instanţei.

Avocatul Ion Cazacu a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că a depus la dosar mai multe documente prin care arată că o astfel de cerere de contopire poate fi judecată şi fără motivarea unei instanţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS