19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePonta: Cosma şi-a suspendat activitatea

Ponta: Cosma şi-a suspendat activitatea

Biroul Politic Naţional al PSD a luat act, luni, de solicitarea făcută de preşedintele PSD Prahova, Mircea Cosma, de a-şi suspenda activitatea ca preşedinte de organizaţie judeţeană, a precizat, după şedinţă, liderul social-democraţilor, Victor Ponta, conform Mediafax.
El a menţionat că atribuţiile vor fi preluate începând de luni de preşedintele executiv al filialelei, Daniel Savu.
În 12 februarie, instanţa supremă a decis ca preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, urmărit penal pentru trafic de influenţă, să fie cercetat în libertate, sub control judiciar.
Controlul judiciar este o măsură preventivă prevăzută de noul Cod de procedură penală, necesară pentru împiedicarea sustragerii inculpatului de la urmărirea penală.
În dosarul în care a fost reţinut Cosma, procurorii DNA au început urmărirea penală pentru trafic de influenţă şi împotriva fiului acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, iar procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Tiberiu Niţu, a transmis, marţi, ministrului Justiţiei referatul DNA privindu-l pe Vlad Cosma pentru a cere încuviinţarea arestării preventive a acestuia.
Vlad şi Mircea Cosma sunt urmăriţi penal pentru trafic de influenţă, fiind acuzaţi de DNA că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, denunţători în cauză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS