Acasă Actualitate Magistraţii au respins înfiinţarea SMEO

Magistraţii au respins înfiinţarea SMEO

-

Judecătoria Motru a pronunţat ieri sentința în cazul înregistrării Sindicatului Mine Energia Oltenia (SMEO), respingând înfiinţarea noului sindicat. Judecătorul a respins atât solicitarea de înregistrare a sindicatului, cât și contestația depusă de Federaţia Naţională Mine Energie (FNME), pe motiv că șase dintre sindicatele care compun Sindicatul Mine Energie Oltenia nu au prevăzut în statut fuziunea prin dizolvare. FNME a contestat încă de la primul termen înfiinţarea noii organizaţii, principalul motiv fiind cel referitor la modalităţile legale de dizolvare a vechilor sindicate, precum şi situaţia membrilor de sindicat, dacă pot fi incluşi direct în noua structură. În cele din urmă, după ce a analizat toate cererile şi contestaţiile depuse, judecătorul a stabilit că se impune respingerea ambelor documente şi astfel procesul a rămas fără obiect. Liderii Sindicatului Mine Energie Oltenia au început cu stângul înregistrarea sindicatului, nedorind să apeleze la asistenţă de la personal specializat. În loc să depună la dosar documentele prevăzute de lege pentru înfiinţarea unei organizaţii sindicale, aceştia au avut solicitări referitoare la radierea sindicatelor componente.
Sindicatul Mine Energie Oltenia este compus din mai multe sindicate desprinse din FNME, care încearcă să constituie o organizaţie în care să fie incluşi majoritatea angajaţilor CEO. La procesul de la Judecătoria Motru au fost prezenţi şi lideri din cadrul FNME, care au dorit să afle de la faţa locului modul în care judecătorii vor soluţiona contestaţia pe care au depus-o în urmă cu o săptămână. Cu toate că le-a fost respinsă contestaţia, liderii FNME nu şi-au ascuns satisfacţia faţă de decizia magistraţilor. La rândul lor, reprezentanţii Sindicatului Mine Energie Oltenia, în frunte cu preşedintele interimar Ion Ruşeţ, au precizat că vor relua demersurile în instanţa de judecată privind înfiinţarea unui nou sindicat majoritar. Interesant este că o parte a liderilor SMEO sunt jurişti de meserie, inclusiv Ion Ruşeţ. Neînţelegerile dintre sindicate şi poticnelile celor care vor să constituie un sindicat majoritar nu fac altceva decât să întârzie începerea negocierilor între administraţia Complexului Energetic Oltenia şi reprezentanţii salariaţilor.
Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

DSP Dolj a suspendat activitatea în sala de sport de la Leu

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au fost în control la sala de sport de la Şcoala Gimnazială „Nica Barbu Locusteanu“ din Leu, în urma articolului din Gazeta de Sud prin care se semnalau condiţii improprii pentru copii.