17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVictor Boştinaru s-a întâlnit cu premierul slovac Robert Fico

Victor Boştinaru s-a întâlnit cu premierul slovac Robert Fico

Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru s-a întâlnit astăzi cu Premierul Republicii Slovace, Robert Fico. Întrevederea la nivel înalt, solicitată de premierul slovac, a venit pe fondul intervenţiilor decisive ale eurodeputatului Victor Boştinaru în Parlamentul European, în favoarea extinderii regulii N+3 pentru România şi Slovacia, precum şi a excelentei colaborări dintre delegaţia română şi cea slovacă în forul european. La întrevederea dintre eurodeputatul român şi premierul slovac a participat şi Ambasadorul României la Bratislava, Excelenţa Sa Florin Vădiţă.
„Sunt onorat să urez bun venit eurodeputatului Victor Boştinaru şi Excelenţei Sale Domnul Florin Vădiţă, Ambasadorul României în Slovacia! Domnul Victor Boştinaru se află astăzi la Bratislava ca urmare a invitaţiei mele şi mă bucur că am oportunitatea să-i mulţumesc personal pentru contribuţia decisivă la cooperarea excelentă dintre delegaţia română şi cea slovacă în Parlamentul European, dar şi între ţările noastre. Victor Boştinaru a demonstrat că are un ataşament puternic la valorile europene şi s-a opus cu succes demersurilor naţionaliste şi separatiste în Parlamentul European. Aceste viziuni care îşi doreau să pericliteze şi să rescrie istoria de după Primul Război Mondial sunt în detrimentul statelor membre din Europa Centrală, dar şi a întregii Uniuni Europene.
Doresc de asemenea să-l felicit pe Victor pentru rezultatul obţinut în negocierile privind Regula N+3, un demers de succes prin care s-a evitat dezangajările automate de fonduri europene şi care a adus beneficii pentru Slovacia în termeni de jumătate de miliard de euro şi 2,5 miliarde euro pentru România.
Sunt mulţumit nu doar prietenia puternică şi dovedită dintre ţările noastre, dar şi de angajamentul eurodeputaţilor slovaci şi români de a-şi reprezenta mai bine interesul ţărilor lor” a fost declaraţia premierului slovac Robert Fico la finalul întrevederii.
La rândul său, eurodeputatul PSD Victor Boştinaru a subliniat importanţa colaborării dintre delegaţiile naţionale în Parlamentul European în realizarea obiectivelor comune ale Uniunii Europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS