15.6 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConstanţa: Nicuşor Constantinescu a scăpat de interdicţia de a părăsi ţara

Constanţa: Nicuşor Constantinescu a scăpat de interdicţia de a părăsi ţara

Procurorii din cadrul Serviciului teritorial Constanța al Direcţie Naţionale Anticorupţie (DNA) au pus astăzi în mișcare acțiunea penală împotriva lui Constantinescu Nicușor Daniel și au dispus, față de acesta, măsura controlului judiciar, conform unui comunicat al DNA.
Controlul judiciar este o măsură preventivă prevăzută Noul Cod de Procedură Penală, necesară în scopul împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală. Aceasta va înlocui măsura preventivă o obligării de a nu părăsi țara pentru o perioadă de 30 de zile, dispusă anterior, în cursul lunii ianuarie 2014, conform prevederilor vechiului CPP și va intra in vigoare la expirarea acesteia.
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel trebuie să respecte următoarele obligații:
a) să se prezinte la Direcția Națională Anticorupție sau la organul desemnat cu supravegherea, ori de câte ori este chemat;
b) să informeze de îndată Direcția Națională Anticorupție sau organul desemnat cu privire la schimbarea locuinței;
c) să se prezinte la organul desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție;
d) să nu depășească granițele României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent;
e) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS