14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOperatorii de telefonie mobilă ar putea fi obligaţi să indice locul exact al apelanţilor la numărul 112

Operatorii de telefonie mobilă ar putea fi obligaţi să indice locul exact al apelanţilor la numărul 112

Operatorii de telefonie mobilă trebuie obligaţi să transmită informaţii precise despre locul unde se află persoanele care sună la numărul unic de urgenţă 112, iar acest lucru se poate face prin schimbarea legislaţiei la nivel european, au declarat reprezentanţii Asociaţiei Europene a Numărului de Urgenţă citaţi de TVR. Dacă modificările ar fi fost făcute de Bruxelles, probabil că în cazul tragediei din Apuseni s-ar fi putut interveni la timp, au explicat specialiştii europeni, într-un mesaj trimis politicienilor, presei şi opiniei publice din România.

Directorul executiv al Asociaţiei Europene a Numărului de Urgenţă afirmă că sistemul românesc 112 este cel puţin la fel de bun ca în alte state ale Uniunii şi este considerat de mulţi specialişti un punct de referinţă în Europa, iar doctorul Raed Arafat este consultat pe plan internaţional pentru expertiza sa. Deşi Asociaţia a cerut în repetate rânduri Comisiei Europene să modifice legislaţia, astfel încât operatorii de telefonie mobilă să fie obligaţi să transmită informaţii exacte despre locaţia apelantului la 112, acest lucru nu s-a întamplat. După accidentul din Apuseni, autorităţile române trebuie să solicite din nou schimbarea normelor.

Guvernul a trimis încă de anul trecut o scrisoare în acest sens comisarei pentru agenda digitală, Neelie Kroes. Asociaţia Europeană a Numărului de Urgenţă atrage atenţia că întreaga campanie împotriva sistemului 112 din Românania este lipsită de obiectivitate şi că românii ar trebui să fie conştienţi că înlocuirea unor miniştri sau directori nu schimbă situaţia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS