21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-a deschis Târgul Apicol Craiova, expoziție cu vânzare de produse şi utilaje apicole

S-a deschis Târgul Apicol Craiova, expoziție cu vânzare de produse şi utilaje apicole

\n

Prima ediție a Târgului Apicol Craiova, expoziție cu vânzare de produse şi utilaje apicole organizată la Centrul Multifuncțional din cartierul 1 Mai, și-a deschis porțile în această dimineață, în prezența a sute de craioveni și zeci de apicultori din toată țara, veniți pentru a-și prezenta produsele. Fie că a fost vorba de utilaje şi echipamente apicole, stupi/rame şi faguri artificiali, sau de produse apicole, apiterapeutice şi apicosmetice, toate au avut clienți.

Cele mai căutate, la prima oră, au fost stupii, ramele și alte echipamente apicole, pe care clienții le-au întors pe toate fețele, dar și drojdia de bere, ca hrană pentru albine. Mierea de toate felurile (de salcâm, de pădure, de tei, polifloră), sută la sută ecologică, de la producători cu tradiție în domeniu, s-a aflat, de asemenea, la mare căutare.

„Acest târg era o necesitate la Craiova, având în vedere că judeţul Dolj, ca și întreaga Oltenie, reprezintă o zonă cu potenţial apicol ridicat, ocupând locuri onorabile în clasamentul naţional. De altfel, în ultimii ani a crescut numărul apicultorilor și familiilor de albine în Dolj, și cu ajutorul fondurilor alocate pentru acest sector, iar zona Olteniei rămăsese cam singura din țară unde nu se organizase un astfel de eveniment, într-o capitală a regiunii cum este Craiova. Există o prezență destul de mare, sunt în jur de 60 de apicultori din întreaga țară, un număr bun pentru o primă ediție, și ne bucură faptul că târgul nu duce lipsă nici de clienți. Expozanții au interesul să-și vândă produsele, iar clienții să cumpere direct de la producător o marfă de calitate. Ne dorim ca acest târg să devină o tradiție la Craiova și să adune, an de an, tot mai mulți participanți”, a spus Constantin Bodescu, inițiatorul și organizatorul Târgului Apicol Craiova.

Expoziţia cu vânzare de produse și utilaje apicole este deschisă la Centrul Multifuncțional din Craiova astăzi și mâine, între orele 9.00 – 18.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS