17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Hänsel şi Gretel“, în premieră la Opera Română Craiova

„Hänsel şi Gretel“, în premieră la Opera Română Craiova

Opera Română Craiova prezintă astăzi, de la ora 19.00, premiera operei pentru copii „Hänsel şi Gretel“ de Engelbert Humperdinck, în regia lui Traian Savinescu.
„Sunt obişnuit cu spectacolele pentru copii. Am lucrat mult şi cu mare drag în acest domeniu. Am apreciat în mod deosebit contribuţia sectorului de producţie de la Opera Română Craiova la acest spectacol. Dacă reprezentaţia arată cum arătă este şi meritul lor, ateliere, butaforie, toate compartimentele au mers foarte bine şi nu pot decât să mă bucur. Atuul acestui spectacol este acela că opera pentru copii «Hänsel şi
Gretel» este gândită şi realizată cu muzica live a orchestrei“, a menţionat în cadrul unei conferinţe de presă, care a precedat premiera, regizorul Traian Savinescu. „A fost o mare provocare pentru că orice basm are putere de vis şi orchestra a trebuit să îmbrace muzical această poveste. O pulbere de stele pe gene de copii… Copii mai mici…, mai mari… Vise, joc şi fantezie. Pulbere de stele aşternută pe suflete inocente“, mărturisea dirijorul Alexandru Iosub.
Cei care vor veni joi seară în sala de spectacole a Operei Române Craiova vor asista la un spectacol interesant din punct de vedere vizual, cu multă culoare pusă în valoare şi de muzica orchestrei: „Importantă mi se pare latura vizuală a spectacolului implicând din punct de vedere scenografic atât costumele în mişcare, cât şi decorul extrem de mobil, permiţând o dinamică schimbare a cadrului scenic. Elementele de proiecţie, utilizate cu parcimonie şi efectele speciale implicând şi lumini vor îmbogăţi imaginea scenică, accentuând iluzia şi fantasticul menit să-i capteze şi să-i cucerească pe micii spectatori“.
„Hänsel şi Gretel“, vegheaţi de Moş Ene şi Îngerii viselor, Crăiasa Pădurii vor veni de hac Babei Cloanţa Cotoroanţa şi-o vor pune pe jar, iar, când vraja se va rupe, toţi copiii rătăciţi prin pădure, ca şi ei, şi transformaţi în turtă dulce, vor prinde viaţă şi vor cânta fericiţi, alături de public.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS