14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcesul privind contopirea pedepselor lui Adrian Năstase începe astăzi

Procesul privind contopirea pedepselor lui Adrian Năstase începe astăzi

Tribunalul Bucureşti judecă astăzi primul termen al procesului în care fostul premier Adrian Năstase, prin avocaţii săi, solicită contopirea pedepselor primite în dosarele „Trofeul calităţii” şi „Zambaccian”, conform evz.ro.
Cererea lui Năstase a fost depusă marţi, 21 ianuarie. Pe lângă contopirea pedepselor, Adrian Năstase ar putea primi un spor de pedeapsă dacă judecătorul va considera necesar, aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Gigi Becali.
În prezent, Adrian Năstase se află încarcerat la Penitenciarul Rahova, după ce, pe 6 ianuarie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în dosarul „Zambaccian”. De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul calităţii”, din care a efectuat opt luni de detenţie, fiind eliberat condiţionat. Prin contopirea celor două pedepse şi dacă nu se aplică un spor de pedeapsă, Adrian Năstase va putea solicita din nou eliberarea condiţionată, cel mai probabil tot după opt luni de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS