10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudecaţi pentru înşelarea Cargill Podari

Judecaţi pentru înşelarea Cargill Podari

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus trimiterea în judecată a patru persoane, printre care şi o fostă laborantă a Fabricii de ulei din Podari, acuzate de fraudarea SC Cargill cu 2,3 milioane de lei.
Anchetatorii doljeni au stabilit că, în perioada septembrie 2012 – februarie 2013, Marius Ţînţu, în calitate de administrator al SC Prior Autoprest PMI SRL Giurgiu, împreună cu Daniel Chereji, au hotărât să înşele reprezentanţii SC Cargill Oils SA şi SC Cargill Agricultura SRL, obţinând în mod necuvenit sume importante de bani. Planul celor doi a inclus-o şi pe Ramona Toader, laborantă la SC Cargill Oils, punctul de lucru din Podari, care a fost convinsă să ateste aprovizionări nereale de seminţe de floarea-soarelui de la furnizorul SC Keda Servicii SRL Bucureşti, care au fost achitate de către SC Cargill Agricultura SRL, valoarea prejudiciului total cauzat fiind de 2.309.819 lei.
Procurorii au mai stabilit că Ţînţu „a planificat un circuit al actelor justificative şi al banilor plătiţi pentru transporturile fictive de marfă, care să nu permită identificarea persoanei sale în activitatea de prejudiciere a firmei SC Cargill Agricultura SRL şi, în eventualitatea în care s-ar fi constatat nereguli de către această din urmă societate, să se evidenţieze doar implicarea inculpatei Toader Ramona“. Al patrulea inculpat din acest dosar, Laurenţiu Sima, este acuzat că a înfiinţat mai multe firme-fantomă prin care Ţînţu şi Chereji să desfăşoare afacerile ilicite cu cereale. Acesta din urmă a fost deferit justiţiei pentru complicitate la înşelăciune în formă continuată, iar ceilalţi inculpaţi pentru spălare de bani, înşelăciune în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în cazul Ramonei Toader. Pe 31 decembrie, Tribunalul Dolj a dispus menţinerea arestului preventiv în cazul celor patru inculpaţi, primul termen de judecată în acest dosar fiind stabilit pentru 31 ianuarie.
Recursurile inculpaţilor împotriva hotărârii de pe 31 decembrie a Tribunalului Dolj se vor judeca astăzi, la Curtea de Apel Craiova.
Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS