9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOamenii din Pungeşti spun că sunt terorizaţi de jandarmi

Oamenii din Pungeşti spun că sunt terorizaţi de jandarmi

Mai mulți cetățeni din comuna Pungești și activiști de mediu au protestat și duminică față de decizia Chevron de a începe explorarea gazelor de șist în zonă, conform realitatea.net.
„După ce ieri a fost desființată tabăra de rezistență, astăzi jandarmii nu le dau voie oamenilor nici măcar să protesteze pașnic. În continuare sunt aici sute de jandarmi care îi terorizează pe oameni. Este strigător la cer ce se întâmplă”, a afirmat Constantin Pâslariu, unul dintre liderii mișcării de rezistență de la Pungești.
Reprezentanții Jandarmeriei susțin că protestul este unul neautorizat, motiv pentru care li s-a cerut oamenilor să înceteze manifestația, chiar dacă este vorba despre una pașnică.
„Manifestarea a început dimineață în curtea unui cetățean din localitatea Siliștea, unde mai mulți oameni s-au adunat pentru a participa la o manifestare religioasă. Oamenii s-au deplasat apoi pe un câmp, paralel cu drumul județean Pungești — Gârceni și s-au adunat în dreptul unei troițe. Având în vedere că este un protest neautorizat, li s-a cerut oamenilor să părăsească zona. Nu au fost înregistrate violențe”, a declarat purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, Marius Țăranu.
Potrivit acestuia, în urma unei manifestări din 2 ianuarie în fața Primăriei Pungești, zece persoane au primit avertisment pentru participarea la un protest neautorizat.
Localitatea Pungești este în continuare zonă specială de siguranță publică, în urma unei decizii luate anul trecut pe data de 8 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS