11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePapa Francisc are magnet la credincioşi

Papa Francisc are magnet la credincioşi

Conform Prefecturii Casei Pontificale, citată de AFP, Papa Francisc a atras în ultimele zece luni la Vatican de trei ori mai mulți credincioși decât predecesorul său Benedict al XVI-lea într-un an întreg.

Vaticanul a anunţat că 6.623.900 de credincioşi au fost prezenţi la audienţele generale, celebrările liturgice şi duminicile la rugăciunea Angelus, după alegerea ca papă a lui Jorge Mario Bergoglio, pe 13 martie, potrivit „cifrelor aproximative” furnizate presei, menționează Agerpres. Numai la audienţele generale săptămânale, care se ţin în mod tradiţional miercuri, Casa Pontificală a recenzat peste un milion şi jumătate de participanţi, cu o medie de 51.500 de persoane.

Spre comparaţie, în primele 15 luni ale pontificatului Papei Ioan Paul al II-lea (1978-2005), media credincioşilor prezenţi a fost de 33.000 pe audienţă. La începutul domniei Papei Benedict al XVI-lea (2005-2013), din aprilie până în decembrie 2005, 810.000 de credincioşi au fost prezenţi la 32 de audienţe generale de miercuri, cu o medie de 25.300.

Datele de mai sus nu ţin cont de cele câteva vizite efectuate de Papa Francisc în dioceza Romei, pe Insula Lampedusa, la Cagliari (Sardinia) şi Assisi, nici de Zilele Mondiale ale Tineretului, care au avut loc în luna iulie la Rio de Janeiro (Brazilia), a precizat Vaticanul, citat de Agerpres. „Efectul Francisc” este net vizibil la Roma, unde Piaţa Sfântul Petru este frecvent plină până la refuz, cu băi de mulţime care durează ore în şir şi creşterea gradului de ocupare a hotelurilor, scrie și AFP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS