11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNinel Potârcă rămâne în arest

Ninel Potârcă rămâne în arest

Curtea de Apel Craiova a hotărât luni să respingă recursul formulat de Constantin Ninel Potârcă (foto), preşedinte al Patronatului Oamenilor de Afaceri Romi din România, arestat preventiv pe 20 decembrie, după ce a încercat să mituiască un lichidator judiciar. Potârcă va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv pentru comiterea infracţiunii de dare de mită.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, în cursul lunii noiembrie a fost dispusă începerea urmăririi penale faţă de Potârcă pentru infracţiunea de dare de mită. Omul de afaceri de etnie romă din Târgu Jiu a fost denunţat că încearcă să mituiască un lichidator judiciar cu suma de 20.000 de lei pentru ca acesta să se retragă din dosarul privind falimentul unei societăţi comerciale reprezentate de Potârcă sau pentru „a avea o atitudine favorabilă intereselor sale“, după cum a reţinut procurorul. Ulterior, pe 19 decembrie, Potârcă s-a întâlnit cu lichidatorul judiciar şi i-a dat un avans de 5.000 de lei din mita promisă, urmând ca restul de bani să-i dea în 2014, în cursul lunii ianuarie. Ninel Potârcă a fost prins în flagrant de procurori imediat după ce-i dăduse lichidatorului judiciar cei 5.000 de lei, după care a fost dus la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova pentru a fi audiat de procuror. Inculpatul a fost reţinut 24 de ore în baza unei ordonanţe emise de anchetatori, iar vineri, 20 decembrie, Potârcă a fost trimis în faţa magistraţilor de la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă, iar instanţa a emis pe numele inculpatului un mandat de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de dare de mită. Ninel Potârcă a hotărât să formuleze recurs împotriva hotărârii Tribunalului Dolj, care s-a judecat luni la Curtea de Apel Craiova. Instanţa a hotărât să respingă recursul inculpatului, astfel că acesta îşi va petrece Sărbătorile în arestul IPJ Dolj.
Acelaşi Constantin Ninel Potârcă a fost condamnat la şase ani de închisoare într-un dosar de evaziune fiscală, iar în prezent este judecat într-un alt dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.
Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS