9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCupluri din Dolj îşi vor uni destinele sub Poarta Sărutului

Cupluri din Dolj îşi vor uni destinele sub Poarta Sărutului

Autorităţile din Târgu Jiu continuă tradiţia şi organizează în noaptea dintre ani căsătorii sub Poarta Sărutului. Iniţiativa de a organiza căsătorii lângă unul din cele mai cunoscute monumente realizate de Constantin Brâncuşi şi un adevărat brand pentru Târgu Jiu şi România a aparţinut în 2002 consiliului local şi primarului Florin Cârciumaru.
În anul respectiv, şapte cupluri au făcut primul pas în căsătorie. De la un an la altul, numărul celor care au dorit să se căsătorească sub Poarta Sărutului, un simbol al iubirii şi un loc purtător de noroc pentru tinerele familii, a crescut. Anul trecut, 27 de cupluri au spus da în Parcul Central din Târgu Jiu. Şi anul acesta, cel puţin 16 cupluri au anunţat Serviciul de stare civilă din cadrul Primăriei Târgu Jiu că vor să se cunune civil sub Poarta Sărutului pe 31 decembrie.

Poarta Sărutului,
cu noroc

Laurenţiu Dan, şeful Serviciului de Evidenţă a Persoanelor, din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a declarat că, până în prezent, s-au înscris la instituţia pe care o conduce cupluri interesate din: Gorj, Dolj, Timiş, Argeş, Călăraşi, Prahova şi Hunedoara.
„Tradiţia căsătoriilor sub Poarta Sărutului a depăşit de mult graniţele Gorjului şi sunt persoane interesate din Craiova, de la Timişoara, din Hunedoara, de la Piteşti, din Argeş, Călăraşi, Prahova şi, desigur, gorjeni. Lista este deschisă şi noi aşteptăm ca persoanele interesate să ne solicite acest lucru. Perioada de depunere a documentelor este între 19 şi 23 decembrie. Îi aşteptăm să vină cât mai devreme, chiar de pe 19 decembrie, să depună toate documentele necesare încheierii căsătoriei. Cu cât e mai devreme, cu atât e mai bine pentru ei şi pentru noi să putem prelucra dosarele“, a declarat Laurenţiu Dan.

Taxa rămâne neschimbată

Din anul 2002 şi până în prezent au fost oficiate 184 de căsătorii la Poarta Sărutului, în Parcul Central din oraş. Tradiţia continuă şi anul acesta, iar tinerii care îşi vor uni destinele la cumpăna dintre ani vor primi din partea municipalităţii o şampanie, un tort şi un buchet de flori. Municipalitatea a decis să menţină acelaşi nivel al taxei de oficiere a căsătoriei, respectiv 400 de lei, la fel ca anul trecut.
„Pentru căsătorie sunt necesare actele de identitate, original şi copie, certificate de naştere, original şi copie, certificatele medicale privind starea sănătăţii, care sunt valabile 14 zile. Pentru cei care au mai fost căsătoriţi este necesară dovada desfacerii căsătoriei, care trebuie să fie definitivă. Mai e nevoie de timbrul fiscal de doi lei şi de plata unei taxe de 400 de lei, la fel ca anul trecut“, a spus şeful Serviciului de Evidenţă a Persoanelor, din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS