20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProiect Opening Opportunities la Craiova

Proiect Opening Opportunities la Craiova

Marți, 26 noiembrie, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” a găzduit programul Opening Opportunities la Craiova. Proiectul a fost organizat de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” împreună cu Biblionet și TechSoup România, cu sprijinul Microsoft România.
„Voluntarii Microsoft România prezenți astăzi la Craiova au făcut dovada unei bune cunoașteri a dificultăților pe care le întâmpină tinerii în procesul de inserție pe piața muncii, vorbindu-le acestora despre importanța alegerii potrivite în ceea ce privește viitorul domeniu de activitate. Am organizat astăzi la bibliotecă o prezentare urmată de o dezbatere, în egală măsură interactive și captivante, pe placul liceenilor care au dorit să-i asculte și, acolo unde aveau o neclaritate, să-i chestioneze pe actorii acestui program. Cuvântul de ordine a fost: construirea, acțiunea de a construi și dezvolta. Voluntarii Microsoft România au subliniat importanța voluntariatului, a spiritului de inițiativă și a curajului, toate aceste trei elemente contribuind, fără doar și poate, la procesul de dezvoltare personală. Dat fiind scopul principal al acestui proiect – acela de a oferi sugestii, de a-i consilia și ajuta să identifice cât mai exact sfera profesională în care pot performa – putem spune că acțiunea a fost una reușită. Întrebările ridicate din sală dar și contactele stabilite între liceeni și voluntari au asigurat buna desfășurare a programului. Le mulțumim voluntarilor Microsoft România pentru acțiunea organizată în bibliotecă, iar liceenilor, utilizatori fideli ai serviciilor oferite de instituția noastră, le promitem că le vom mai pregăti și alte asemenea activități în perioada imediat următoare” a precizat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.
Opening Opportunities este un program de orientare educațională și de carieră în care voluntari Microsoft România sprijină elevi de liceu să exploreze opțiuni profesionale și să își dezvolte propriul plan de carieră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS