9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliclinica studenţească se mută de la Agronomie

Policlinica studenţească se mută de la Agronomie

Noi schimbări la Universitatea din Craiova. Policlinica studenţească se va muta din locaţia de pe stada Câmpia Islaz, pentru că imobilul în care funcţionează aparţine Arhiepiscopiei Craiovei. În prezent, cabinetele, care oferă servicii de stomatologie şi planning familial, îşi desfăşoară activitatea în baza unui contract de comodat, care va expira în perioada următoare. Conform legislaţiei în vigoare, pentru cabinetele şcolare sau studenţeşti, spaţiile trebuie asigurate de instituţiile de învăţământ şi se pare că s-a găsit o soluţie. S-a redeschis căminul studenţesc numărul 9 din campusul Facultăţii de Mecanică, dezafectat de mai bine de şase ani. Ieri, o delegaţie formată din reprezentanţi ai serviciului Cămine, Cantine al Universităţii din Craiova, medici, dar şi reprezentanţi ai Primăriei Craiova au făcut prima vizită pentru a stabili de ce investiţii este nevoie. „Vom ocupa opt camere de la parter. E nevoie de opt cabinete, adică jumătatea din spate. Se va face şi o delimitare cu un perete de restul încăperilor“, au spus medicii. Spaţiile sunt însă insalubre.
Tavanele au infiltraţii, ferestrele nu mai au geamuri, pardoseala este ruptă, uşile sunt foarte vechi. În plus, sistemul de încălzire e la pământ. Calorifere nu mai există în bună parte şi trebuie făcute din nou racordurile la centrala termică din campus. Reprezentanţii Primăriei Craiova, instituţie care asigură banii pentru investiţii, au notat toate aceste aspecte şi au spus că vor face „tot posibilul pentru a rezolva problemele existente“.

Arhiepiscopia va face centru social pentru copii

Medicii spun că în două-trei săptămâni ar trebui să se mute. „Încercăm să ne mutăm repede pentru că expiră contractul de comodat“, a spus medicul Camelia Biciuşcă. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Craiovei spun însă că şi în cazul în care vor depăşi termenul nu se va trece la evacuări. Odată ce va fi eliberată clădirea de pe Câmpia Islaz, se va face centru social pentru copii.
„Arhiepiscopia Craiovei nu va face uz de dreptul de proprietate pentru a proceda la evacuarea medicilor care îşi desfăşoară activitatea în clădirea situată în strada Câmpia Islaz. Menţionăm că situaţia va fi rezolvată în perioada următoare prin punerea la dispoziţie a unei locaţii adecvate pentru ca serviciile medicale să poate fi oferite în continuare în bune condiţii. De asemenea, specificăm faptul că Mitropolia Olteniei intenţionează să reabiliteze această clădire şi să înfiinţeze aici un centru social pentru copii. În prezent, cadrele medicale folosesc acest spaţiu în baza unui contract de comodat valabil până la finalul acestui an“, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS