9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtacuri dure între şefii USL

Atacuri dure între şefii USL

\n

Doi dintre liderii Uniunii Social Liberale (USL) Gorj se ameninţă reciproc, în ciuda faptului că până recent stăteau alături la conferinţele de presă ale Uniunii. Lucrurile nu mai funcţionează de mult cum trebuie în cadrul USL Gorj, ultima şedinţă a liderilor partidelor care compun uniunea având loc în luna decembrie a anului trecut. Aşadar, mai este puţin timp şi se împlineşte un an de când şefii Uniunii Social Liberale Gorj nu au mai discutat într-un cadru formal. În ultimele luni, liberalii nu şi-au ascuns nemulţumirea faţă de modul în care sunt trataţi de partenerii lor politici, mai ales când vine vorba de împărţirea posturilor la instituţiile deconcentrate. Liberalii au avut de pierdut tot timpul în lupta cu PSD, în ceea ce priveşte numirile de şefi. Au pierdut postul de prefect, au pierdut un post de viceprimar la Târgu Jiu şi lista poate continua cu multe deconcentrate unde nu au putut să îşi impună oamenii sau unde au fost nevoiţi să-i preia pe cei existenţi. Supărarea vine şi din partea social-democraţilor, care le reproşează liberalilor că s-ar afla în spatele scandalului care îl vizează pe şeful poliţiei gorjene, Viorel Salvador Caragea.

Călinoiu îl numeşte dictator pe liberalul-şef

Cel mai nemulţumit de prestaţia liberalilor este şeful Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, adjunctul lui Florin Cârciumaru la Organizaţia Judeţeană a PSD. Călinoiu îi reproşează şefului PNL Gorj, senatorul Dian Popescu, faptul că s-a implicat în acţiunile de denigrare a unor instituţii publice, cum ar fi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj. În opinia liderului PSD, liderul liberalilor este „un dictator care nu ştie să construiască un partid“.
„Eu cu Dian Popescu nu am ce discuta pentru că el e certat totalmente cu legea. În interiorul partidului e el şi numai el. El într-un mod demagogic provoacă scandaluri în mass-media fără nici un temei. Am spus-o foarte clar: nu este omul care să reprezinte USL şi nici partidul său. Conduce un partid cu perspectivă, dar nu construieşte la nivelul USL. El s-a aliat mai degrabă cu cei certaţi cu legea, cu cei ce-şi urmăresc interesele. Organizează întâlniri secrete, mai degrabă la un pahar de băutură. Acum cu oamenii cu care ai bătut palma în USL, apoi te duci să îi faci pe la spate, adică i-ai tradus, cum foloseşte Dian Popescu jargoanele astea care sunt uzitate de oameni care nu au nici un fel de responsabilitate. Acum ne-a râs în nas, dar o să vadă că bumerangul se întoarce. Eu îi dau două sfaturi: primul să tacă şi al doilea să nu se mai implice în campanii de denigrare a instituţiilor statului“, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, care i-a mai amintit lui Dian Popescu de dosarul penal în care este judecat pentru dare de mită şi alte infracţiuni, cauză aflată pe rolul Instanţei Supreme.  

Dian Popescu spune că Ion Călinoiu e luat de val

La rândul său, preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, îl avertizează pe Ion Călinoiu că va avea probleme cu legea şi că a fost „luat de val“, de când a fost numit vicepreşedinte al PSD la nivel naţional.
„Domnul Călinoiu are o problemă. Nici eu nu am înţeles care este problema dânsului. Am văzut că vorbeşte de instituţii. Eu nu mi-am permis să vorbesc de instituţii. Ca atare îl las pe domnul Călinoiu să îşi spună punctul de vedere în interiorul PSD, nu în interiorul PNL. Pe domnul Călinoiu l-a luat valul puternic de când a fost numit vicepreşedinte pe la Bucureşti. Are impresia că e şi preşedinte pe la PNL. A încercat o dată, dar PNL-ul are direcţia lui. Dacă dânsul are o problemă cu USL la Gorj şi vrea să rupă această alianţă, nu ţine cont de premierul Victor Ponta, de relaţiile din interiorul USL, atunci e problema dumnealui. Dacă nu discută cu mine că sunt certat cu legea, să se uite mai bine la ce probleme are şi va avea, că au apărut şi prin presă. Las instituţiile statului să îşi facă treaba până la capăt“, a spus Dian Popescu, făcând trimitere la medicamentele cumpărate de Clubul Energia, la care CJ Gorj este asociat, de la firma fiului lui Ion Călinoiu.  

Cârciumaru aruncă o săgeată la Antonescu

Nici preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, nu stă deoparte şi transmite un mesaj liderului organizaţiei centrale a PNL, Crin Antonescu. Şeful social-democraţilor gorjeni susţine că, dacă liberalul-şef nu va înceta atacurile împotriva colegilor de Uniune, respectiv împotriva pesediştilor, atunci PSD nu-l va mai sprijini sub nici o formă în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale. „Lucrurile sunt foarte clare. Dacă nu va înceta să mai aibă acele opinii împotriva anumitor lideri ai PSD şi împotriva intereselor Uniunii, atunci e clar că cei din PSD nu îl vor susţine şi nu îl vor vota. Dacă va continua cu această atitudine, va trebui să luăm o decizie în legătură cu ce vor face la alegerile prezidenţiale şi pe cine vom susţine“, a menţionat primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, în colegiul căruia premierul Victor Ponta a fost ales deputat. De altfel, Victor Ponta este membru al PSD Gorj, iar Ion Călinoiu, vicepreşedinte al Organizaţiei Centrale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS