14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSenatorul Bădălău, urmărit penal pentru trafic de influenţă

Senatorul Bădălău, urmărit penal pentru trafic de influenţă

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus începerea urmării penale faţă de senatorul PSD Niculae Bădălău, informează DNA printr-un comunicat. În sarcina senatorului s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, raportat la faptul că ar fi apărat interesele unei societăţi comerciale implicate în circuitul financiar fraudulos prin demersuri făcute atât la nivelul conducerii Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală (ANAF), cât şi pe lângă persoane cu funcţii în instituţiile de stat (prefectură, conducerea Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură – APIA) din judeţul Giurgiu.

„Din rezoluţia de începere a urmăririi penale a rezultat faptul că există date şi indicii temeinice potrivit cărora societatea comercială prezentă în circuitul evazionist, în favoarea căreia a intervenit învinuitul Niculae Bădălău, a primit de la APIA suma de 2.778.000 lei care a fost folosită de societatea implicată în circuitul evazionist şi nu în scopul pentru care banii fuseseră alocaţi. De asemenea, în cursul acestui an, la solicitarea învinuitului Niculae Bădălău, societatea comercială implicată în circuitul evazionist i-a pus la dispoziţie, cu titlu gratuit, produse alimentare pentru un eveniment organizat la restaurantul său”, se arată în comunicat. Potrivit documentului, „în aceeaşi perioadă, învinuitul Niculae Bădălău a făcut demersuri pentru angajarea fictivă a unei angajate de la cabinetul său senatorial la una din societăţile comerciale implicate în circuitul evazionist. Astfel, deşi aceasta nu a desfăşurat nici o activitate în cadrul societăţii comerciale implicate în circuitul evazionist, a figurat mai mult timp ca angajată şi a încasat sume de bani pentru o activitate neefectuată”.

Potrivit DNA, în cauză se efectuează cercetări penale şi faţă de alte persoane, în legătură cu fapte similare, dar şi cu alte fapte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS