9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRobert Cazanciuc s-a întâlnit cu omologul croat, Orsat Miljenic

Robert Cazanciuc s-a întâlnit cu omologul croat, Orsat Miljenic

Ministrul justiţiei Robert Cazanciuc, a primit vineri, 18 octombrie 2013, vizita unei delegaţii croate, conduse de domnul Orsat Miljenic, ministrul justiţiei al Republicii Croaţia.  
Vizita are loc în contextul intensificării relaţiilor bilaterale în domeniul justiţiei, după semnarea în 2012 a Protocolului de cooperare între Ministerul Justiţiei din România şi Ministerul Justiţiei din Republica Croaţia.
Agenda discuţiilor a abordat teme precum reforma în domeniul justiţiei, cooperarea penitenciară şi în domeniul probaţiunii, experienţa bilaterală în domeniul afacerilor europene şi al cooperării judiciare.
De asemenea, a fost încurajată continuarea dialogului bilateral şi a fost salutată semnarea recentă a Declaraţiei de Cooperare dintre cele două sisteme penitenciare.
Totodată, a fost exprimată încrederea în concretizarea proiectului iniţiat de sistemele de probaţiune din România, Croaţia şi Republica Moldova care are drept obiectiv general îmbunătăţirea abilităţilor de gestionare a situaţiilor de risc cu care se confruntă consilierii de probaţiune.
Cele două părţi şi-au împărtăşit iniţiativele naţionale referitoare la dezvoltarea infrastructurii sistemului judiciar, respectiv la amplasarea într-un spaţiu unic a tuturor autorităţilor judiciare în fiecare din capitalele celor două state.
Ministrul croat a prezentat proiectul denumit „Square Justice” iar ministrul român a menţionat lansarea proiectului „Justice District”, urmând ca părţile să schimbe opinii şi expertiză pe măsura avansării proiectelor.
În cadrul vizitei, conform programului, delegaţia a avut întâlniri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea Constituţională, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Consiliul Superior al Magistraturii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS