14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA demarat revitalizarea centrului istoric al Craiovei

A demarat revitalizarea centrului istoric al Craiovei

Proiectul de revitalizare a centrului istoric al municipiului Craiova, obiectiv cu finanţare europeană care va costa circa 14 milioane de euro, a demarat ieri cu organizarea de şantier. Constructorul SC Recon SA Craiova şi-a stabilit „cartierul general“ pe strada Panait Moşoiu, în faţa Bancpost, iar în următoarele 19 luni de aici va fi coordonată toată activitatea de modernizare a acestei zone. Până la finalizarea lucrărilor, pe strada Panait Moşoiu se va circula pe o singură bandă, iar parcarea va fi interzisă (exceptând perioada în care şi această arteră va fi închisă pentru modernizări).
De altfel, traficul din oraş va suferi modificări pe toată durata derulării proiectului, pentru că revitalizarea centrului istoric presupune, în primul rând, refacerea infrastructurii şi suprastructurii mai multor străzi, precum Nicolăescu-Plopşor, Theodor Aman, Panait Moşoiu, Olteţ, Dreptăţii, Lipscani, România Muncitoare, Romain Rolland, Traian Demetrescu şi Fraţii Buzeşti. Totodată, se va reface şi infrastructura pietonală şi vor fi amenajate spaţii verzi.   

Străzile vor fi închise pe rând

Constructorul a ţinut să precizeze că, pentru a nu fi bulversată circulaţia, străzile cuprinse în acest proiect vor fi închise pe rând, pe măsură ce încep lucrările, iar finalizarea obiectivului se va face cât mai repede posibil. „Am achiziţionat toate indicatoarele, vom semnaliza lucrarea ca la carte, aşa cum am stabilit cu Poliţia Rutieră. Fiecare modificare de trafic o vom anunţa din timp, pentru ca şoferii să ştie pe unde să circule. Acum facem organizarea de şantier, iar joi vom închide strada Dreptăţii şi cea unde stau taxiurile şi care dă spre Universitate“, a spus şeful de lucrări.
Cele circa 14 milioane de euro vor fi folosite doar pentru infrastructura stradală şi pietonală, pentru că proprietarii caselor din zonă trebuie să le consolideze şi să reabiliteze faţadele pe banii lor. Banii europeni vor mai fi folosiţi şi pentru reabilitarea reţelelor de apă, canalizare şi termică, modernizarea iluminatului public, montarea de sisteme de supraveghere video, amenajarea a două fântâni arteziene şi realizarea mobilierului urban, care va imita ca stil perioada anilor 1900.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS