10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCătălin Ivan: Noul Cod al Insolvenței nu afectează libertatea presei

Cătălin Ivan: Noul Cod al Insolvenței nu afectează libertatea presei

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, în replică la afirmațiile președintelui PNL, Crin Antonescu, atrage atenția că noul Cod al Insolvenței nu afectează cu nimic libertatea presei și că toate deciziile Guvernului sunt luate alături de miniștrii PNL.
„Domnul Crin Antonescu a reiterat astăzi un principiu pe care ni l-am asumat împreună, în USL: nu acceptăm afectarea libertății presei! Însă nu înțelegem referirea domnului Antonescu în acest sens la noul Cod al Insolvenței. Acest act normativ – pe care, de altfel, au lucrat toți miniștrii, nu doar cei din PSD – nu vizează presa și nu are nicio legătură cu libertatea exprimării. Iar ministrul Daniel Chițoiu și ceilalți membri ai PNL din Guvern îi pot explica domnului Antonescu despre ce este vorba în noul Cod al Insolvenței, dacă este nevoie.
O analiză cât de cât atentă asupra a ceea ce a propus Guvernul arată că noua lege ar rezolva destule probleme serioase. În primul rând, cei care refuză să își plătească taxele la stat ar putea fi sancționați în mod real. În al doilea rând, sunt tratați în mod corect cei care, chiar dacă nu au toate resursele financiare, dau dovadă de bune intenții și arată că doresc să se achite de îndatoririle față de bugetul de stat”, susține Cătălin Ivan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS