14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePlouă peste ei în pat

Plouă peste ei în pat

Proprietarii dintr-un bloc din cartierul craiovean Craioviţa Nouă au ajuns să se acopere cu folie de plastic când dorm, pentru că le plouă în casă. Cei mai afectaţi sunt oamenii care locuiesc la etajele superioare ale blocului S7, pentru că ploaia din ultima vreme le-a ajuns în casă. Oamenii susţin că firma care se ocupa de lucrări i-a înşelat şi i-a lăsat în… ploaie.

Mai multe familii din blocul S7 din cartierul Craioviţa Nouă stau cu umbrela în casă, pentru că precipitaţiile din ultima perioadă au ajuns direct în apartamentele lor. Oamenii s-au gândit să repare acoperişul pentru a scăpa tocmai de apa rezultată în urma precipitaţiilor, care le-a distrus locuinţele. „Plouă peste noi în casă. Am strâns covoarele şi am pus lighene, oale. Am zugrăvit în primăvară şi acum plouă în hol, în sufragerie, în dormitor şi în baie. Constructorul a dat bir cu fugiţii. De câteva săptămâni nu a mai venit nimeni, măcar să asigure aici lucrarea. Ne-au luat mare parte din bani şi ne-au lăsat aşa. Acum ne-am apucat singuri să ne punem ţigla pe acoperiş“, a spus Florea Iovan, unul dintre proprietarii afectaţi.
În situaţia proprietarului de la apartamentul 17 mai sunt alte trei familii de la etajele IV şi III. Ei au ajuns să-şi mute copiii pe la vecini pentru că ploua peste ei în pat, când mergeau la culcare sau să-i acopere cu folie.
„Vecinii de la apartamentul 20 ajunseseră să acopere noaptea copilul de 15 ani cu folie fiindcă plouă peste el în pat, ori să-l trimită pe la vecini. Proprietarii au hotărât să repare acoperişul şi am contactat o firmă. Am făcut licitaţie şi a câştigat firma Top Level 21, patron Emil Dincă. Lucrările au început pe 27.08.2013 şi trebuia finalizate în 20 de zile lucrătoare, iar acum suntem în octombrie şi acoperişul nu este gata. Lucrarea a costat 19.800 de lei, din care am dat 12.000 de lei, mai aveam să dăm vreo 8.000 de lei. Numai că de zece zile muncitorii au dispărut, au venit acum două zile cu nişte tablă să pună să se scurgă apa. Nu au luat nici o măsură de protecţie a lucrărilor, văzând că vremea este urâtă. Îl sunăm şi nu ne răspunde la telefon“, a explicat preşedintele Asociaţiei SO2 Craioviţa Nouă, Stancu Niky.

Constructorul, răspunzător de distrugeri

După ce apa care se scurge prin tavan le-a distrus apartamentele, proprietarii au cumpărat singuri ţigla pentru acoperiş, deşi acest lucru cădea în sarcina constructorului. În plus, s-au urcat pe bloc şi îşi fac singuri lucrarea.
„Nu mai dăm de acest Dincă, pentru că nu ne mai răspunde la telefon, deşi l-am sunat de sute de ori. Inventa tot felul de minciuni, că i s-a fărâmat tirul, că i s-a îmbolnăvit tatăl, că nu este în ţară. Cum de i s-au întâmplat toate deodată? În aceste zile, am cumpărat ţigla şi am reparat acoperişul. Nu mai putem îndura. Toate apartamentele de la patru şi trei mustesc de apă, casa scării la fel. Dacă vine frigul, umiditatea rămâne în pereţi şi se face igrasie. Noi am chemat un evaluator pentru că vrem să dăm constructorul în judecată şi să cerem despăgubiri“, a spus Dana Tudoran, proprietar.

„Eu le zugrăvesc“

Reprezentantul firmei care lucrează la blocul S7, Emil Dincă, nu este de acord cu cele afirmate de proprietari. Tot el spune că va continua lucrările ca să-şi ia banii şi, dacă este necesar, le zugrăveşte şi apartamentele. „Când stau ploile, eu merg să-mi termin lucrările şi să-mi iau banii. Am investit 120.000 de lei. Lucrarea trebuie executată în 30 de zile în funcţie de starea vremii, aşa se prevede în contract. Eu le-am dat toată mizeria jos, pentru că îi mâncau şobolanii. Eu nu puteam să lucrez cu oamenii în condiţiile de acum, nu ştiu cum s-au urcat ei pe acoperiş. Am pus acolo de patru ori folie şi a luat-o vântul, ce să fac? Au stat până acum aşa şi acum nu mai au răbdare? Să aştepte. Poate de mâine se îndreaptă vremea“, a afirmat Emil Dincă, patronul firmei Top Level 21.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS