20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoul Cod Rutier: sancţiunile micşorate substanţial faţă de proiectul iniţial

Noul Cod Rutier: sancţiunile micşorate substanţial faţă de proiectul iniţial

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a dat publicităţii, vineri, proiectul de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în forma revizuită în urma dezbaterii publice.
Practic, forma revizuită, făcută publică la nouă zile după cea iniţială, include sancţiuni sensibil mai mici decât cele din prima variantă a proiectului. Sancţiunile din noua legislaţie rutieră au fost modificate substanţial faţă de proiectul de act normativ iniţial, cea mai mare amendă fiind stabilită la 9.600 lei, faţă de 16.000 lei, iar suspendarea permisului, după un accident grav, urmând să vizeze o perioadă de cel mult doi ani, faţă de cinci.  

Forma revizuită a proiectului de act normativ a fost redactată în baza propunerilor, sugestiilor şi opiniilor primite până în prezent din partea cetățenilor, societății civile, a diferiților parlamentari care au avut luări de poziție publică sau organizații non-guvernamentale, ca urmare a supunerii documentului iniţial în dezbatere publică. 

În perioada următoarelor 2-3 săptămâni, Ministerul Afacerilor Interne urmează să inițieze o serie de întâlniri cu organizațiile profesionale, societatea civilă și grupurile parlamentare interesate de problematica circulației pe drumurile publice, în scopul finalizării acestui proiect de act normativ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS