14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePompierii doljeni prezintă tehnica din dotare

Pompierii doljeni prezintă tehnica din dotare

http://www.youtube.com/watch?v=sGxOVSSHBm8

Esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ găzduieşte, timp de trei zile, echipajele de la ISU Oltenia Dolj, care vor să arate trecătorilor tehnica din dotare. Oamenii pot vedea atelierul pirotehnic, barca pneumatică pentru echipa de scafandri, sirena mobilă de alertare, autospecialele de stingere. Purtătorul de cuvânt al ISU Oltenia, Florin Cocoşilă, a declarat pentru Gazeta de Sud că această prezentare este prilejuită de ziua pompierilor români: „Totul se face cu ocazia zilei de 13 septembrie, când se împlinesc 165 de ani de la bătălia din Dealul Spirii. Şi pompierii doljeni împlinesc 148 de ani. Până în prezent, au trecut prin diferite etape, ajungând la tehnica pe care o au acum în dotare. Suntem în permanenţă la dispoziţia cetăţeanului“.
Trecătorii se arată încântaţi de expoziţie şi cred că pompierii trebuie să arate tuturor cu ce tehnică lucrează. Filoftel Zamfira este de părere că: „E un lucru foarte bun pentru că pompierii au ocazia să arate populaţiei din Craiova mijloacele care le au în dotare şi care sunt în folosul colectivităţii. Toate acestea ne servesc nouă“. Un alt trecător se uită şi admiră echipamentele şi toată tehnica: „E bine ca oamenii să ştie că în caz de urgenţă sunt sprijiniţi de organe competente. E un lucru foarte bun“, conchide Costică Dobra.
Vineri, de la ora 11.00,  tot în centrul Craiovei, pe esplanada teatrului, craiovenii pot vedea atelierele, exerciţiile demonstrative şi parada militară. Toate acestea sunt ocazionate de Ziua Naţională a Pompierilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS