9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA comemorează victimele atacurilor de la 11 septembrie 2001

SUA comemorează victimele atacurilor de la 11 septembrie 2001

Statele Unite ale Americii comemorează astăzi 12 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, când aproape 3.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma atentatelor comise la World Trade Center din New York şi la Pentagon. Potrivit b1.ro, preşedintele american Barack Obama şi soţia sa, Michelle, împreună cu soţia sa, Michelle, vicepreşedintele Joe Biden şi familii ale victimelor au ţinut un moment de reculegere pe peluza de sud a Casei Albe.

După momentul comemorativ de la Casa Albă, Barack Obama a mers la Pentagon, o altă ţintă vizată în septembrie 2001 de atacatori. Obama a afirmat că ţara sa „încă suferă”, la 12 ani după atentatele de la 11 septembrie 2001, informează Agerpres.ro citând AFP. „Ne rugăm pentru toţi cei care ne-au fost luaţi, aproape 3.000 de suflete nevinovate”, a declarat Obama în ceremonia organizată la Pentagon, sediul forţelor armate vizat de unul din cele patru avioane deturnate de terorişti.

„Inimile noastre încă suferă din cauza viitorului furat, a părinţilor care ar fi cunoscut bucuria de a deveni bunici, a taţilor şi mamelor care ar fi cunoscut fericirea de a-şi vedea copiii absolvind, a fiilor şi fiicelor care ar fi crescut, s-ar fi căsătorit poate, ar fi avut copii”, a continuat liderul de la Casa Albă, după ce a depus o coroană de flori albe lângă monumentul dedicat celor 184 de persoane ucise acolo, în urmă cu 12 ani.

Obama a făcut apel la „găsirea forţei pentru a face faţă ameninţărilor care persistă, chiar dacă sunt, poate, diferite de cele de acum 12 ani”. „Atât timp cât unele persoane vor dori să le facă rău cetăţenilor noştri, vom rămâne vigilenţi şi ne vom apăra ţara”, a dat asigurări preşedintele american.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS