Ford a lansat la Dusseldorf conceptul S-Max

Autori


Ultratehnologia este cuvântul de ordine pentru noua generaţie de maşini Ford. După ce a implementat sistemul SYNC, prin care vehiculul sună automat la 112 în caz de accident şi informează autorităţile care este poziţia vehiculului, producătorul auto intenţionează să fabrice o maşină care să măsoare tensiunea arterială a conducătorului auto şi să testeze glicemia copiilor aflaţi pe locurile din spate.

Ford Europa a prezentat, marţi şi miercuri, la Dusseldorf (Germania) un concept nou care prefigurează noua generaţie de maşini Ford ce vor apărea pe piaţă cel mai probabil în 2015. Circa 120 de jurnalişti din toată Europa şi specialişti în relaţii publice din cadrul Ford au participat, la Dusseldorf, pe parcursul a două zile, la lansarea conceptului S-Max, care prefigurează noua generaţie de maşini ale producătorului respectiv.

S-Max, o maşină cu tehnologie ultramodernă

Conceptul S-Max lansat la Dusseldorf va fi prezentat publicului larg la Salonul Auto de la Frankfurt, de luna viitoare. S-Max se vrea o maşină sportivă datorită designului viguros, tehnologiei avansate și execuției premium. La interior se poate observa un înveliș din piele foarte moale pentru panoul de bord, precum și finisajele din piele și fibră de carbon ale scaunelor.

„S-Max este un nou concept. Este destinat în special femeilor, care doresc flexibilitate. S-Max este viziunea noastră pentru ceea ce înseamnă sportivitatea la o maşină“, a precizat, în cadrul ceremoniei de lansare a conceptului, Barb Samardzich, vicepreşedinte pentru dezvoltarea produselor, în cadrul Ford Europa. „Șoferii S-Max sunt pasionați și au așteptări mari – ei consideră că S-Max este un vehicul unic“, a declarat Martin Smith, director executiv de design al Ford of Europe, care a prezentat noul concept.

O clinică medicală

pe patru roţi

Maşina mizează pe o tehnologie modernă, ce iese din sfera industriei auto. Aşadar, vehiculul va fi dotat cu sistemul SYNC îmbunătăţit, care, pe lângă faptul că poate alerta Serviciul de Urgenţe 112 în cazul unui accident când şoferul rămâne imobilizat, dând coordonatele maşinii prin GPS către SMURD sau poliţie, are şi alte funcţii aproape inimaginabile. Aşadar, SYNC mai oferă funcţii suplimentare pentru sănătatea pasagerilor. S-Max va fi dotat cu un sistem numit „Ford ECG Heart Rate Monitoring Seat“, care „înregistrează pulsul cardiac al șoferului, oferind date privind activitatea inimii pe termen lung, date care altfel ar trebui înregistrate la centre medicale, și care dau posibilitatea de a se conecta la Ford SYNC pentru a alerta de la distanță medicii cu privire la o activitate neobișnuită a inimii, sau poate chiar să activeze sisteme de siguranță activă în caz de urgență“. Oficialii Ford au explicat că acest sistem va fi montat pe scaunul şoferului, iar pe un monitor se poate vedea tensiunea arterială a conducătorului auto, acesta fiind îmbrăcat. Un alt sistem futurist care transformă maşina într-o clinică medicală se numeşte „Glucose Level Monitoring“, care se conectează la Ford SYNC și poate avertiza părinții dacă un copil care doarme pe scaunele din spate suferă de un episod diabetic. Un senzor se conectează pe pielea copilului (tot prin scaunele de spate se face transferul de astfel de date), iar când glicemia copilului atinge niveluri neobişnuite, atunci părintele este alertat, pe un monitor din faţă.


Display-ul de pe bord poate fi împărţit în două, astfel că în timp ce şoferul primeşte informaţii despre drum, despre tensiunea arterială sau despre glicemia copilului, pasagerul din dreapta se poate relaxa vizionând un film. Tot SYNC are o funcţie specifică – MyFord Touch  – care asigură internet wireless pentru pasageri, „susținut de o stație de andocare pentru tablete care permite pasagerilor de pe al doilea rând de scaune să își integreze fără dificultate dispozitivele personale în vehicul“, susţine producătorul auto.

Asemenea sisteme nu echipează direct maşinile, ci ele pot fi comandate de către cumpărătorul maşinii, dacă doreşte. Oficialii Ford au spus că astfel de sisteme şi tehnologii legate de sănătatea pasagerilor sunt încă în cercetare, ca şi conceptul în sine. Modelul ar putea fi produs la Valencia, în Spania.

Maşina fabricată la Craiova are

cele mai bune vânzări în Europa

Vicepreşedintele pentru dezvoltarea produselor la Ford Europa a precizat că, în acest an, B-Max – vehiculul fabricat exclusiv la Craiova – a avut cele mai bune vânzări în Europa. Ultimele date de la companie arată că s-au vândut până la sfârşitul lunii trecute peste 44.000 de maşini Ford B-Max. Planurile Ford pentru Craiova sunt acelea de a produce anul acesta 75.000 de maşini, dar totul depinde de cererea de B-Max de pe piaţa europeană. De asemenea, motorul de 1 litru EcoBoost, care se fabrică la Craiova şi la Koln, în Germania, are un foarte mare succes pe piaţă, astfel că în perioada următoare Ford se gândeşte să mărească producţia. „Până în 2015 vom creşte producţia de motoare EcoBoost de 1,0 litri la 1,3 milioane de bucăţi pe an“, au arătat oficialii Ford Europa la Dusseldorf, fără a preciza dacă va fi extinsă producţia din Koln, din Craiova sau din ambele fabrici.

 Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 29 august 2013

Actualitate

» România a cerut Facebook informaţii despre 36 de conturi
» Start la credite pentru tineri
» Trimişi să protesteze în parc
» Autostrăzi de trei ori mai scumpe decât în ţările vecine
» Ford a lansat la Dusseldorf conceptul S-Max
» Primăriile pot încasa impozitele agricole, primarilor nu le convine
» Prunariu, membru în CA la Pandurii
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Bancul zilei
» Bani în plus pentru CSJ Ştiinţa U Craiova
» Controale la producătorii de lapte şi carne de vacă
» Noi descoperiri la Castrul Roman de la Bumbeşti-Jiu
» Guvern: România a încasat în ianuarie-iulie peste 1,46 miliarde euro de la CE din Fondul de Coeziune
» Avioane, distrugătoare şi nave de război, mobilizate în zona Siriei
» Peste 58.000 de absolvenţi înscrişi la şomaj
» Mehedinţi: Cula lui Tudor Vladimirescu, transferată la Primăria Şimian
» Dolj: Dăbuleni se înfrăţeşte cu Vaugneray
» Ford a donat patru maşini unor licee din Oltenia

Local

» Regulamentul de ecarisaj, acuzat de ONG-uri
» Dăm şi noi câteva sancţiuni?
» Craiovenii arată drumul spre capitala culturală europeană
» La Craiova ca la ţară
» Seminarii despre Constantin Brâncoveanu, la Tismana
» Proiect internațional „The Art of Ageing“ (Arta Îmbătrânirii) la Naţionalul craiovean
» Avocat arestat în dosarul lui Dinel
» Mehedinţi: Femeie ucisă de o combină
» Craiova: Muzeul Olteniei face tandem cu cel din Vratsa

Gorj

» Serviciu gratuit de colectare a deșeurilor electrice și electronice
» Continuă anchetele la firmele sindicatelor
» Cioban trimis în judecată pentru că şi-a înjunghiat patronul
» Vindea pe ţuică şi alimente influenţa pe lângă judecători

Sport

» Petrolul Ploieşti a pierdut play-off-ul Ligii Europa, cu Swansea, scor general 3-6
» Fotbal – Astra Giurgiu a fost eliminată de Maccabi Tel-Aviv în play-off-ul Ligii Europa
» Tenis – Sorana Cîrstea, eliminată în turul doi la US Open
» Fraţii Sbârcia s-au impus în Germania
» Rezultat încurajator pentru Cristian Bogdan
» Baschetbalistele din Bănie se antrenează la Jiu
» CSU şi-a lansat site-ul oficial
» Pustai: Putem să ne autodepășim
» FCU a trecut de primul hop
» Fotbal – S-a stabilit componenţa grupelor din Liga Campionilor

Bani & Afaceri

» Haos la ajutorul de minimis

Sanatate

» Demitere cu scandal la Spitalul Judeţean din Severin
» Mehedinţi: Primăria Orşova va investi în reabilitarea spitalului din localitate

Educatie

» Un elev a leşinat când a văzut subiectele la examen
» Cinci eliminaţi pentru fraudă la matematică
» Mâine va fi ultima probă a bacalaureatului

Magazin

» Frumuseţe la minut
» Mierea, aliatul frumuseţii
» Horoscop

Top