9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO lună de sculptură pe velodromul craiovean

O lună de sculptură pe velodromul craiovean

Prima ediţie a Simpozionului Naţional de Sculptură „Drumuri Brâncuşiene“, organizat de Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ şi Primăria Craiova, a luat startul ieri pe velodromul din Parcul „Nicolae Romanescu“.
Şapte dintre cei mai buni sculptori din ţară vor da viaţă, timp de o lună, unor blocuri de marmură aduse din cariera de la Ruşchiţa (Caraş-Severin), iar craiovenii îi vor putea vedea la lucru pe artiştii plastici Paul Popescu (Târgu Jiu – coordonatorul simpozionului), Alin Totescu (Craiova), Eugen Barzu (Timişoara), Valentin Duicu (Bucureşti), Emilian Popescu (Craiova), Marcel Voinea (Craiova) şi Dan Nica (Craiova). Sculptorii au tras la sorţi câte un bileţel pentru a vedea pe ce bucată de marmură vor lucra timp de o lună. În ceea ce priveşte banii, „materia primă a fost plătită de un sponsor, în rest, cazarea şi masa sunt asigurate de noi“, a menţionat directoarea Casei de Cultură „Traian Demetrescu“, Ana Maria Constantinescu. Artiştii vor primi, la finalul simpozionului, prime pentru drepturile de autor în valoare de 1.000 de euro.
La deschiderea simpozionului a mai participat directorul Muzeului de Artă din Craiova, Florin Rogneanu, care a ţinut să spună că acest eveniment este o „avanpremieră la Centrul Cultural Brâncuşi din Craiova“, care urmează să ia fiinţă în viitor în curtea Muzeului de Artă. După festivitatea de încheiere a evenimentului, care va avea loc pe 31 august, operele vor fi donate Casei de Cultură „Traian Demetrescu“ şi, ulterior, municipalităţii, care intenţionează să le amplaseze în locuri vizibile din oraş, după cum a declarat Ana Maria Constantinescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS