11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Renovare cu scântei

Scandal sâmbătă dimineaţă pe bulevardul Revoluţiei din Drobeta Turnu Severin, la blocul P2. Locatarii imobilului sunt revoltaţi pentru că proprietarii unui apartament de la parter au spart doi pereţi ai apartamentului pentru a face renovări şi modificări în locuinţă, în acest fel fiind afectată structura de rezistenţă.
Oamenii spun că vecinii lor ar fi început lucrările fără să aibă autorizaţie şi fără să stabilească un program de lucru. Deranjaţi din cauza zgomotului, locatarii din blocul P2 au chemat poliţia.
„Eu locuiesc la etajul I. S-a spart şi acolo la terasă, s-a spart şi în subsol şi acum se sparge aici. Sunt inadvertenţe între autorizaţii, nu corespunde adresa. Ieri (vineri – n.r.) am mai chemat pe cineva, domnii nu sunt de la o firmă autorizată, lucrează sâmbătă când firmele de construcţii nu au voie să lucreze şi nu mi-au dat voie să văd un certificat de înregistrare a firmei sau un contract“, a spus o locatară a blocului.
Luată la întrebări, proprietara apartamentului cu pricina susţine că are autorizaţie de la primărie şi nu are nevoie de acordul vecinilor.
„Eu am autorizaţie şi nu înţeleg de unde acest scandal. Este zgomot, însă la fel s-ar fi întâmplat dacă ar fi renovat oricine. Nu este afectată structura blocului, pentru că eu am spus la primărie ce vreau să fac şi atâta timp cât mi s-a dat acordul, înseamnă că totul este în regulă“, a spus femeia care îşi renovează apartamentul.
La faţa locului a ajuns şi poliţia, însă cei care au făcut reclamaţia susţin că agenţii de la Poliţia Locală nu au făcut nimic, nici măcar un proces-verbal nu au întocmit.
„Agentul care a venit la faţa locului este de la Ordine Publică şi a constatat că se execută nişte lucrări, s-a informat de la colegul meu în Disciplina în Construcţii şi a aflat că există o autorizaţie valabilă. Nu este obligatoriu să încheie un document în formă scrisă. Biroul Disciplina în Construcţii a verificat documentele doamnei de la parter care execută aceste lucrări la blocul P2 şi a constatat că sunt în regulă“, a declarat adjunctul Poliţiei Locale din Drobeta Turnu Severin, Gheorghe Sfinţescu. Locatarii nemulţumiţi spun că o vor acţiona în judecată de vecina lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS