9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePricopie vrea învăţământ obligatoriu de la cinci ani

Pricopie vrea învăţământ obligatoriu de la cinci ani

Învăţământul obligatoriu de la vârsta de cinci ani ar putea intra în vigoare în cel mult doi ani de zile, în acelaşi interval de timp pregătindu-se şi coborârea vârstei la care va fi introdusă a doua limbă străină, de la clasa a V-a la clasa a III-a, a anunţat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, citat de Mediafax.
Ministrul Educaţiei a spus marţi, la dezbaterea „Aplicarea Strategiei de guvernare în educaţie a USL – o şansă pentru salvarea şcolii româneşti!”, organizată de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), că în cadrul ministerului este analizată ideea de a coborî la cinci ani vârsta la care învăţământul este obligatoriu.
Demnitarul a mai spus, cu acelaşi prilej, că o astfel de măsură nu necesită pregătiri speciale în infrastructură, pentru că 98 la sută dintre copii merg deja la grădiniţă la vârsta de cinci ani.
Remus Pricopie a mai spus că, potrivit studiilor, o limbă străină se învaţă mult mai uşor pe grupa de vârstă trei-opt ani, decât de la opt ani în sus, şi din acest motiv a fost coborâtă vârsta la care se introduce prima limba străină ca limbă obligatorie şi se urmăreşte coborârea vârstei şi pentru introducerea celei de-a doua limbi străine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS