19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Bărbierul din Sevilla“, cu o distribuţie extraordinară pe scena Liricului

„Bărbierul din Sevilla“, cu o distribuţie extraordinară pe scena Liricului

Teatrul Liric „Elena Teodorini“ din Craiova va prezenta astăzi, de la ora 19.00, opera „Bărbierul din Sevilla“, readucâdu-l pe scenă pe tenorul de renume mondial, Bogdan Mihai (foto), în rolul Contelui de Almaviva.
„Mă reîntorc în România cu un rol tare drag mie, care mi-a deschis toate porţile, din 2007, de la debutul pe scena Operei Naţionale din Bucureşti. Fiecare apariţie înseamnă o nouă experienţă. De fiecare dată înveţi ceva, adaugi ceva la rol. Am avut regii moderne, clasice, ca şi cea de aici, în care mă regăsesc. Încerc întotdeauna să aduc rolul către mine, către posibilităţile mele vocale, către ceea ce sunt eu. Cred că am făcut 86 de spectacole de Bărbier şi de fiecare dată adaug câte ceva. Am avut astăzi succes, nu voi spune niciodată că mâine va fi extraordinar şi mă culc pe o ureche. Se studiază şi încerc să găsesc şi să fac lucrurile cât mai bine, să fiu cât mai autentic, cât mai natural“, a precizat Bogdan Mihai.
Din distribuţia de excepţie mai fac parte Ştefan Ignat (Figaro) şi Ştefan Schuller (Bartolo) de la Opera Naţională din Bucureşti, Claudia Măru Hanghiuc (Berta), solistă a Teatrului Naţional de Operetă din Bucureşti, Sorin Drăniceanu (Don Basilio), Diana Ţugui (Rosina) (foto), Ioan Cherata (Fiorello), Gabriel Marciu (ofiţer), Dan Cornescu (servitor), Gabriel Dima (notar) de la Teatrul Liric „Elena Teodorini“. Conducerea muzicală este semnată de Cristian Sandu, dirijor al Operei din Cluj şi profesor universitar la Conservatorul din Cluj-Napoca.
Tenorul Bogdan Mihai îi va încânta pe craioveni de-a lungul întregii opere, culminând în final cu o interpretare magnifică a unei arii celebre de Rossini.
„Considerat unul dintre cei cinci mari tenori rossinieni din lume, Bogdan Mihai va face un lucru extraordinar. El va aduce în faţa publicului o arie pe care numai el o cântă în România şi care se interpretează foarte rar în Europa. După ce s-a terminat toată opera şi se cântă mult, foarte greu, pentru că Rossini este special, vine şi cântă o arie, care este considerată cea mai grea de tenor din tot repertoriul scris de Rossini. Veţi vedea după trei ore de muzică probabil cea mai tehnică voce pe care am auzit-o cântând această arie, îngrozitor de grea şi frumoasă“, a precizat Claudia Măru Hanghiuc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS