20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlguţa, primăriţa cu aere de vedetă

Olguţa, primăriţa cu aere de vedetă

Primarul Lia Olguţa Vasilescu are o mare problemă. Se crede vedetă. Nu suportă criticile presei băsiste, cum o numeşte cu voluptate, pentru că îi strică imaginea. Cum GdS a rămas singurul ziar care nu îi cântă osanale şi care îi încreţeşte fruntea dimineaţa, Olguţa a ordonat tuturor subalternilor, de la directori în primărie până la cei din regii, să nu mai ofere nici un fel de informaţie de interes public. A lovit în felul acesta în zeci de mii de craioveni care au dreptul să afle ce se întâmplă în oraş. Olguţa Vasilescu nu înţelege că ea este primarul tuturor craiovenilor, băsişti, pontieni ori antonescieni, şi că este obligată mai ales de lege şi de bunul-simţ să răspundă solicitărilor presei. Pentru că informaţiile care i se solicită în baza Legii accesului la informaţiile de interes public îi ajută pe craioveni, fie că au votat-o sau nu.
În timp ce refuză în mod nelegal să ofere informaţii GdS despre evenimentele din Craiova, Olguţa petrece tot mai mult timp pe Facebook, de parcă acolo ar fi candidat, şi îi ia peste picior pe jurnalişti şi pe craioveni. În mod ironic faţă de toată lumea care nu îi pupă tălpile, Olguţa comentează pe internet articolele scrise de redactorii GdS, folosind un limbaj descalificant pentru un primar de municipiu. Două exemple dau măsura valorii primăriţei. La unul dintre articolele publicate ieri în GdS, „Primăria demolează şi fuge“, unul dintre colegii noştri a spus că mai mulţi cetăţeni din cartierul Craioviţa Nouă au sesizat disperaţi GdS despre faptul că muncitorii unei firme sparg asfaltul proaspăt turnat în parcare. Desigur, primăria a refuzat să ofere un punct de vedere despre acest subiect. Atât i-a trebuit Olguţei să audă că cetăţenii din Craiova sunt disperaţi. A răcnit din toţi rărunchii şi, în stilul flegmatic, i-a desfiinţat pe craiovenii care cereau ajutorul GdS: „Noroc cu competenţa voastră salvatoare! Dacă cetăţenii erau atât de «disperaţi», ar fi sunat la Telefonul Cetăţeanului. Cred că doar voi eraţi disperaţi să livraţi repede un subiect care să lovească iar în primarul care nu vă mângâie pe voi pe ceafă, ca fostul. Tot pentru cetăţeni am intrat şi eu pe site-ul vostru. Deşi am impresia că cetăţenii ştiu deja de ura voastră, pe care nu o înţeleg, dar nici nu fac vreun efort“. Primarul care sfidează pe toată lumea, care se crede buricul pământului, vorbeşte de ură în cazul unor subiecte publicate în GdS la sesizarea craiovenilor pe care Olguţa Vasilescu îi desfiinţează. Bine că primarul Craiovei nu ţine, totuşi, audienţele pe Facebook, sau, mai rău, şedinţele de consiliu local.
Cel de-al doilea exemplu edificator despre grija faţă de imaginea personală şi nu faţă de interesul craiovenilor vizează tot un comentariu la acelaşi articol din GdS. „Era mai simplu să îl întrebaţi pe iubitul vostru primar Solomon şi ar fi elucidat misterul repede. În 2006, el a emis dispoziţie de primar punând în posesie un cetăţean. Anul trecut, în campanie, tot el a dat dispoziţie de amenajare a unei parcări pe terenul aceluiaşi cetăţean. E vechea şmecherie: eu îţi dau terenul, după mă fac că uit şi construiesc pe el, tu te faci că nu vezi că eu construiesc, mă dai în judecată şi iei despăgubiri cât nu face. Eu am dispus să fie adus terenul la starea iniţială, când am aflat că proprietarul dă primăria în judecată. Deci nu am pregătit terenul pentru vreun amic, aşa cum jalnic debitaţi ca să îmi stricaţi imaginea, ci am preîntâmpinat un nou proces pierdut cu şmecherii lui Solomon. Vom amenaja parcare în zona unde vom identifica un teren liber de sarcini. Încă o dată aţi demonstrat cât de jalnici sunteţi…“, comentează Olguţa pe Facebook. Nu era mai simplu să spună aceste lucruri la solicitarea GdS, astfel încât să afle toţi craiovenii, şi nu să le ţină ascunse ca să verse apoi venin pe internet? În afară de gaşca de lăudători, câţi craioveni crede Olguţa că stau să urmărească ce postează pe internet? Unii mai şi muncesc.
GdS

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS