20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramul care te scoate din casă

Programul care te scoate din casă

Evenimentele pentru care vă recomandăm să ieşiţi din casă în această săptămână se ivesc începând cu ziua de mâine.
Spargem gheaţa cu invitaţia la concertul din Cafe Play, unde îi veţi putea întâlni pe Robin and the Backstabbers. Trupa ajunge pentru prima dată în Craiova, urmând ca în seara de miercuri, după ora 21.00, să lanseze pe plaiul oltenesc primul lor disc: Bacovia Overdrive. Vol.1: Stalingrad. Băieţii ar spune că genul abordat este un pop melodramatic, iar printre influenţele asupra muzicii lor amintesc de „Grigore Antipa, Artan – Everestul rock-ului românesc, Henri Coandă, George Enescu, Maria Răducanu, staţiunea Borsec, Parcul Naţional Munţii Călimani“. Pe cât de stranii ar părea aceste nume şi locuri puse laolaltă, după ce ascultaţi câteva piese de la Robin and the Backstabbers, e posibil să înţelegeţi mai multe.
Joi, pe 24 ianuarie, mai avem parte de un concert. De această dată ne mutăm la Pub’s Pub, unde invitat este Daniel Max Dragomir. Acesta a mai venit de câteva ori în Craiova, iar dacă se întoarce în oraşul nostru pentru încă o cântare live înseamnă că publicul îl primeşte cum se cuvine. Daniel Max Dragomir va fi însoţit de trupa lui, Smashed Mosquito. Concertul începe după ora 22.00.
Concertul simfonic de vineri al Filarmonicii le aduce melomanilor o primă audiţie a divertismentului pentru orchestră de coarde şi două clarinete, lucrare aparţinându-i lui Dumitru Capoianu. Aceasta va fi urmată de concertul nr. 4 în Mi bemol major pentru corn, K. 495, de Wolfgang Amadeus Mozart: şi de Simfonia nr. 2 în Re major, op. 36, de Ludwig van Beethoven. Ca de obicei, concertul este programat pentru ora 19.00.
Ziua de sâmbătă vine cu un concurs pentru pasionaţii jocului de table: Cupa Craiova.ro, ajunsă la cea de-a treia ediţie. Competiţia începe la ora 11.00 şi se va desfăşura la Electroputere Parc, la parter. Concursul este dotat cu premii în valoare totală de 1.000 de euro. Dacă vă plac tablele, vă puteţi înscrie la eveniment sunând la unul dintre numerele de telefon: 0744.804.382, 0745.312.350.  
Tot sâmbătă, însă după ora 21.00, Scena 8 vă aşteaptă la un concert susţinut de trupa 7 Fix.
Şi iată că am ajuns la final de săptămână, în ziua de duminică, pe care o puteţi începe cu o întâlnire cu actorul Dorel Vişan. Acesta este invitatul primei ediţii SpectActor din acest an. Dorel Vişan va susţine o conferinţă pe tema „Omul şi taina lui“ de la ora 11.00, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“, sala I. D. Sîrbu. Moderatorul evenimentului este Nicolae Coande.
Tot la teatru puteţi să şi încheiaţi săptămâna, căci de la ora 18.30 are loc o nouă reprezentaţie a spectacolului „Caligula“, cu Sorin Leoveanu în rol principal.
O săptămână frumoasă vă dorim!
Program oferit cu sprijinul www.craiova.ro/evenimente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS